3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Başarılı güreşçilere ödül

Midyat Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO), Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın düzenlediği 13-14 yaş kategorisi serbest güreş grup müsabakalarında takım halinde 2. olması, ilçede sevinçle karşılanırken, Kaymakam Mustafa Yılmaz güreşçileri makamında kabul ederek ödüllendirdi.

Midyat Gazi YİBO, Kayseri'de düzenlenen ve Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kahramanmaraş, Ordu, Hatay, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Adana, Osmaniye, Malatya, Kilis, Gaziantep, Aksaray, Yozgat, Adıyaman, Şanlıurfa, Sivas, Diyarbakır, Batman, Şırnak illerinin katıldığı serbest güreş grup müsabakalarında takım halinde 2. oldu. Kaymakam Mustafa Yılmaz, kabulde güreşçilere kitap ve ayakkabı yardımında bulundu.

Yılmaz, "Midyat'ın Mardin'i temsil etmesi gurur verici. Güreşte takım halinde ikincilik elde etmesi de büyük başarıdır. Özellikle 25 il arasında daha önceden çok şampiyonluk çıkaran illeri geride bırakması önemlidir. Midyat YİBO'nun bu başarıyı elde etmesi bizleri son derece sevindirmiştir. Sizleri, çalıştırıcı arkadaşlarımızı ve okul müdürlüğümüzü candan tebrik ediyorum. Spor, gençlerin boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmeleri açısından son derece güzeldir. İlçemizde sporun sevdirilmesi ve yaygınlaşması için elimden gelen gayreti sarf edeceğim" dedi.

Güreş Antrenörü ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail Yiğit de, "Mardin'den milli takıma neden sporcu gitmesin? Yeter ki, bu gençlere fırsat verilsin, ellerinden tutulsun. Bu başarı gençlerimizi ateşleyecektir. Bir tanesini milli takıma göndersek arkası gelecek. Bunun için çok çalışıyoruz ve inşallah başaracağız. Mardin'de bizden başka bu güreş sporunu yapan yok. Sadece Midyat'ın yükünü omuzlarımızda taşımıyoruz, Mardin'in yükünü de taşıyoruz. Bundan dolayı, biraz daha fazla çalışmak zorundayız. Kendimizi öyle hissediyoruz, gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, daha sonra güreşçileri tebrik ederek kitap ve ayakkabı ile ödüllendirdi. Yılmaz, kaymakamlık olarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını yineledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 14:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?