3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Hakem semineri yapıldı

Mardin Bölgesi Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri'ne periyodik olarak her hafta verilen hizmet içi eğitim semineri devam ediyor. Seminerlerde futbol hakemleri, müsabakalarda yapılan kural hataları konusunda bilgilendiriliyor.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mardin Şubesi hizmet binasında devam eden hizmet içi eğitim seminerlerine, Mardin bölgesi klasman hakemleri, Türkiye 2. ve 3. Futbol Ligi müsabakalarını yöneten hakemler katıldı. Hakem adaylarının katıldığı toplantıya İl Hakem Kurulu Başkanı Fesih Dirim, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mardin Şubesi Başkanı Mehmet Çiftsüren ve profesyonel hakemlerden Mehmet Fidan'ın da aralarında bulunduğu haftalık hizmet içi periyodik seminerine yoğun ilgi gösterildi.

Futbol müsabakası yöneten hakem üçlüsünün çok daha az kural hatası yapması için bilgilendirilen hakemleri, beklenen standardı yakalamaları için de sık sık uyardıklarını belirten Mardin İl Hakem Kurulu Başkanı Fesih Dirim, "Maç yöneten Mardin Bölgesi hakemlerinin üstün performanslarını takdirle karşılıyoruz. Hakemlerimizin daha az kural hatası yapması için kuralları ve uygulamaları bilmesi gereğini hatırlatıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatlarını hatırlatıyor ve bu bilgileri her hafta yaptığımız periyodik hizmet içi seminerinde de tazeliyoruz. Hedefimiz, Mardin Bölgesi hakemlerinin Turkcell Süper Ligi ile ardından uluslararası futbol müsabakalarında görev almasıdır. Bunu da Mardin Bölgesi hakemleri fazlasıyla yapacak kapasitededir. Hizmet içi seminerlerimizin sıklığı da bu amaç içindir. Her gün biraz daha kendini geliştiren Mardin Bölgesi hakemlerimizle ne kadar övünsek azdır" dedi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mardin Şubesi Başkanı Mehmet Çiftsüren ise "Derneğimizin genel merkezi tarafından gönderilen bayrak, eşofman, forma, şort, dizlik, düdük gibi malzeme paketlerini de seminer sonrası 15 aday futbol hakemimize dağıttık. Amacımız, maç yönetecek hakemlerimizin daha sık ve temiz yeni kıyafetleri ile görev yamalarıdır. Bu tür malzemeleri yılda birkaç kez tekrarlayarak dağıtımını yapaktan ayrıca büyük mutluluk duymaktayız" şeklinde konuştu.

Dernek binasında teorik bilgilerle bilgilendirilen aday hakemler, ayrıca haftanın salı ve perşembe günleri 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda uygulama yaparak tecrübelerini bu birikimlerle tamamladığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 15:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET HUSEYIN TURGUT IP: 85.97.126.xxx Tarih : 23.03.2006 14:05:04
ONCELIKLE BIZ HAKEMLERE DESTEK VEREN SAYIN MARDIN IL HAKEM KURULU BASKANI FASIH DIRME,MARDIN KLASMANN GOZLEMCISI,MEHMET CIFTSURENE,SAYIN AHMET DENIZE,B KLASMAN HEKEMI NEVZAT ADALA,C,KLASMAN HAKEMİ.NECMETTIN NAS,C KLAMSMAN HAKEMI NURETTIN CICKE,C KALSMAN HEKMEI AZIZ AKTASA....BIZE VERDIKLERI MADDI VE MANEVI DESTEKTEN OTURU ONLARA TESEKKURU BIR BORC BILIYORUM SAYGILARIMI SUNARIM........