4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Şampiyon boksörden ilginç iddia

Suriye adına 7 yıl önce katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda madalya alan ve Türk bayrağına duyduğu sevgiden dolayı sınır dışı edildiği iddia edilen şampiyon boksör Aslan Öz, yetkililerden kendisine sahip çıkılmasını istedi.

7 yaşında başladığı boksta, 13 yaşında Avrupa şampiyonu olan Aslan Öz, Suriye adına 1998 yılında katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda rakibini yendikten sonra giydiği Suriye tişörtünü çıkarıp alttaki Türk bayraklı tişörtü öpmesi nedeniyle ailesiyle birlikte Suriye'den sınır dışı edildiğini öne sürdü. Türk asıllı şampiyon boksör Öz, Türk bayrağı için bedel ödediğini, gerekirse bu bayrak için canını vermeye hazır olduğunu söyledi.

Osmanlı'nın son döneminde dedesinin Mardin'den Lübnan'a, oradan da Suriye'ye göç ettiğini anlatan Öz, "Boks sporu, ailemizde ata sporudur. Dedem de, babam ve ağabeyim de bu sporu yaptı. Babam, Suriye'de boks antrenörlüğü yapıyordu; hatta yetiştirdiği öğrenciler arasında Suriye adına uluslararası müsabakalarda şampiyon öğrenciler var. Ağabeyim ve benim boks sporu yapmamızı isteyen babamdı. Ben 7 yaşımdan beri bu sporla ilgileniyorum. Suriye adına daha 13 yaşında kendi kilomda Avrupa şampiyonu oldum. Suriye'den sınır dışı edildikten sonra da 7 yıldan beri kısıtlı imkanlarla antrenmanlarımı aksatmadan devam ettirmeye çalışıyorum" dedi.
Sınır dışı edilmeden önce Suriyeli yetkililer tarafından, Türk bayraklı tişörtünü öptüğü için kendisine daha küçük yaşta olmasına rağmen işkence yapıldığını iddia eden Aslan Öz, "Avrupa Şampiyonası'nda Suriye adına girdiğim bir müsabakayı kazandıktan sonra Türkiye'yi ve Türk bayrağını çok sevdiğim için Suriye tişörtünün altındaki Türk bayraklı tişörtümü çıkarıp öptüm. Türk bayrağını öptüğüm için beni ailemle birlikte sınır dışı ettiler. Ama ben hala Türk bayrağını çok seviyorum ve uğruna seve seve canımı veririm. Benim tek hayalim, giydiğim Türk bayraklı tişörtümle Türkiye adına yarışmak" şeklinde konuştu.

Suriye'den sınır dışı edildikten sonra ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınarak Türk vatandaşlığına geçen şampiyon boksör Aslan Öz, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ndeki Fenerbahçe Spor Kulübü ile Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne başvurarak, boks yapabilmesi için imkan sağlanmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 17:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?