3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Yağlıoğlu'nun hedefi 15 bin lisanslı sporcu

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu, son 2 yıl içinde lisanslı sporcu sayısında büyük artış sağladıklarını belirterek, 2006 yılında lisanslı sporcu sayısını 15 bine yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 2005 yılı faaliyetleri hakkında İHA muhabirine bilgi veren Süreyya Yağlıoğlu, Türkiye genelinde lisanslı sporcu sayısının artırılması için projeler uygulandığını ifade ederek, Mardin'de çalışmalarının başarılı sonuçlar verdiğini belirtti.

'Sporla Tanış Projesi' kapsamında yapacakları faaliyetlerle 2006 yılında 15 bin lisanslı sporcu hedeflediklerini ifade eden Yağlıoğlu, "Türkiye'nin bütün illerinde olduğu gibi ilimizde de lisanslı sporcu sayısını artırmaya yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda en büyük kaynağımız, okullarımız ve okullarımızın kulüpleşmesidir. Bütün kaymakamlarımızla bütün YİBO'lara kulüp açmayı hedefliyoruz ve bu anlamda ilk kulübümüzü Nusaybin YİBO'da kurduk. Çalışmalara başladığımız günden bu yana badmintondan atletizme kadar 2005 yılında faal olan kulüp sayısı 17 olmuştur. Lisanslı sporcu sayımız ise 2005 yılında 8 bine ulaşmıştır. Bu rakamları yükseltirken 2006 yılındaki en büyük hedefimiz lisanslı sporcu sayımızı 15 bine çıkarmaktır. Bunlarla birlikte 2004 yılında 18 olan branş sayısı, 2005 yılında 28 branşa ulaşmıştır" dedi.

Ailelerin spora önem vermesi gerektiğini vurgulayan Yağlıoğlu, "Ailelerimiz, çocuklarını bütün branşlarda faaliyetlere açık kurslarımıza ücretsiz olarak kaydettirebilir. Özellikle yoğun bir okul dönemi geçiren öğrencilerimizi kış okullarına göndersinler. Çocuklarımız evde boş zamanlarını geçireceklerine, burada spor yaparak kendilerini geliştirebilirler. Spor yapan çocuklarımız, sosyalleşiyor. Spor yapan çocuklarımız, kazanma kaybetme duygusunu yaşarken, agresif olmaktan ve ruhsal problemlerinden uzaklaşıyor. Spor yapan öğrencinin ailesine olan saygısının da arttığına inanıyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 15:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet huseyın turgut IP: 85.106.224.xxx Tarih : 6.02.2006 16:54:17

Bay Metin Tankuş Sitede Yayınlanan Beyanatınızı Okudum. Bu Beyanatlarınız Yalan Ve İftiralar İle Doludur. Beyanatları Verip İspat Edemeyenler Şerefli Ve Dürüst İnsan Olamaz.Şimdi Beyanatlarınıza Cevaplar Veriyorum; -Belediye Meclis Üyeliğim Döneminde Kendi Sülalemi İhya Ettirdin Diyorsun. Benim Sülalemden Yeğenim Belediyede Çalışır O Da Senin Gibi 1984 Yılında Belediyeye Girdi Senin Yakın Arkadaşındır Cevabını O Size Verir.Kendisine Babasından Kalan 1 Evi Var Senin Nasıl 2 Evin Varsa Onunda 1 Tane Var. -Eski Başkan Sedat Özsoy Döneminde Halka Dağıtılmak Üzere Verilen Erzaklar İhtiyacı Olanlara Allaha Şükür Tam Olarak Dağıtılmıştır. Kursağımızdan Başkaları Gibi Haram Lokma Geçmemiştir. Maden Halkı Dürüstlüğümü Bildiği İçin Beni Muhtar Seçti. -Yalova Çınarcıkta Meclis Üyeliğim Döneminde 2 Adet Yazlık Evim Olduğunu Söylüyorsun Tamamen Yalan Ve İftira Dolu. Ben 1994-1999 1999-2004 Yılları Arasında Meclis Üyeliği Yaptım. Çınarcıkta 1 Dairem Var Ve 1989 Yılında Garanti Bankasından Aldığım Emekli Tazminatı İle Alınmıştır. Meclis Üyeliğine Ait Tarihlerden Çok Önce Alınmıştır.Bu İkinci Yalanınızdır. - Garanti Bankasından Kovulduğumu Söylüyorsun, Biz Şerefimiz Ve Dürüstlüğümüz İle Emekli Olduk. Maden Halkı Herkesi Çok İyi Tanır Ve Bilir Benim İçin Böyle Konuşanlar Şerefli Ve Dürüst İnsan Olmaz. Ben 80 Yıllık Madenli Olup Rahmetli Babam Ve Annemden 4 Kardeşe Kalan Tek Katlı Evde Halen Oturmaktayım. Başkaları Gibi Çok Katlı Binalarımız Ve Arsalarımız Yoktur. Allaha Şükür Olmasınıda İstemem Gırtlağımızdan Haram Lokma Geçmemiştir. Şimdi Gelelilim 30 Yıllık Kahve Köşesinden Muhtarlık Kurtuldu Yazısına, Ben Kent Habere Böyle Bir Beyanat Vermedim. Haberi Dikkatli Okusaydın Ne Zaman Ve Hangi Tarihlerde Verildiğini Anlardın. Ben Mahallemizi Muhtarlık Binasına Kavuşturan Belediye Başkanına Halkım Adına Teşekkür Ettim. Diğer Beyanatlar Belediye Başkanı Halkın Ve Kent Haberin Görüşüdür. Ne Zaman Söylendiği Tarihleri İle Bellidir. (Yalan 3) Biz Birbirimiz İyi Tanır Ve Mahallem Sakinleride İyi Tanır. Kimlerin Kimlerden Nasıl Ve Ne Şartlarda Faydalandığını Maden Halkı Çok İyi Bilmektedir. Hiç Kimse Hakkında Yalan Ve İftirada Bulunmam. Veremiyeceğim Hiç Bir Hesabım Yoktur. Şimdi Bende Senin Hakkında Yalan Ve İftira Atarak Belediyede Çalışırken Şu Nu Yaptı Bunu Yaptı Dersem Halk Senin Hakkında Neler Düşünür Dürüst Olun Ve Halk Tarafından Sevilin Kimse Hakkında Yalan Ve İftirada Bulunmayın. Ben İsterdimki Böyle Sorunları Muhattaplar Olarak Bir Araya Gelip Konuşarak Çözelim. Sorunun Nerden Kaynaklandığını Araştıralım Ve Birbirimize Saygılı Olalım.