3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Bayramda turist akını

Ramazan Bayramı dolayısıyla Mardin yerli turist akınına uğradı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünya kültür mirasına aday gösterilen 12 bin yıllık tarihe sahip Mardin'e gösterilen ilgi, Ramazan Bayramı'nda da devam etti. Birçok medeniyete beşiklik eden tarihi şehre otobüslerle gezi düzenleyen seyahat acenteleri, Adana, Mersin, Antalya, Ankara ve İstanbul gibi illerden günde ortalama 15 otobüs dolusu yerli turisti Mardin'e getirirken, uçak seferlerinin her gün yapıldığı Mardin Havaalanı'nda yolcu kalabalığı göze çarpıyor.

Ramazan Bayramı'nı fırsat bilen yerli turistler, tatil nedeniyle Mardin'e akın etti. Mardin'de bulunan otellerde bayram yoğunluğu yaşanırken, Ramazan Bayramı tatilini il dışında geçirmek isteyen yerli turistlerin tercihi Mardin oldu. Özellikle arife günü Mardin'deki oteller bayram yoğunluğu yaşarken, Suriye'ye bayramın üçüncü ve dördüncü günleri bayramlarını akrabalarının yanlarında geçirecek olan 5 bin kişinin de Mardin merkezini tercih etmesi otellerdeki yoğunluğu artırdı.
Bayram nedeniyle yoğunluğun başladığını belirten Artuklu Kervansarayı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Kemal Demir, "Bayram nedeniyle turistler Mardin'i tercih ediyor. Bu yoğunluk umarım günden güne devam eder. Gelen misafirlerin güzel bir bayram geçirmesi için çeşitli aktiviteler düzenliyoruz" dedi. Mardin'deki bütün butik evlerle otellerde doluluk oranını yüzde seksenlere ulaştığı belirtildi.

Mardin'e gelen turistler kentteki tarihi ve kültürel mekanlardan, Kasimiye, Zinciriye ve Sittiradviye Medreseleri, Latifiye ve Ulu Cami, Müze, Deyrulzafaran ve Deyrul-umur Manastırları, Kırklar, Meryem Ana ve Mor Şmuni Kiliseleri ile Dara Harabeleri'ni geziyor.
Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, illerindeki bu hareketliliğin sevindirici olduğunu belirterek,

"Mardin'i gezip görmek bir ayrıcalıktır. Bunu gezide fark eden yerli ve yabancı turistler, döndüklerinde yakın akraba ve dostlarına bu farkı yansıtarak, bu yöndeki akışı süreklileştiriyor. Bu sevindirici bir gelişmedir. Mardin'e beklentimizin çok üzerinde turist akını var. Bunun devamı yönünde büyük çaba harcamaktayız. Gelen yerli ve yabancı turistleri Mardin misafirperverliğiyle gelenek ve görenekleri çerçevesinde ağırlamaktayız. Bundan da onur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu oluşumdan biz de, gelenler de fazlasıyla memnun oluyoruz" şeklinde konuştu.

Tatillerini Mardin'de geçiren turistler, Mardin'i daha çok sıcak tarihi ve kültürel güzellikleri için tercih ettiklerini belirtirken, kendi gördükleri Ramazan Bayramı başta olmak üzere, dini bayramlarda anlatılan kentteki hoşgörü ortamından çok etkilendiklerini ifade etti.

Bilindiği üzere Mardin'de yüzyıllardan bu yana ayrı din, etnik, dil ve ırklardan oluşan Müslüman, Hıristiyan, Yezidi, Süryani, Ermeni, Türk, Kürt ve Araplar birlikte yaşamakta kendi ibadet, örf, adet ve geleneklerini bir hoş görü ortamında yerine getirmekte.

.
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2005 Pazar 11:25:10
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 11:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
betül IP: 193.140.101.xxx Tarih : 15.11.2005 17:51:25
mardinin ne kadar güzel bi şehir oldugunu bir gün herkes anlayacaktır.güzel şehrimize sahip çıkalım ve tüm mardine selamlar