3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Turizm dönemine hazırlık

Mardin'de turizm sezonu öncesi çalışmalara start verildi.

Mardin İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararla SİT alanında trafik sıkışıklığına neden olan 1. Cadde'de park yasağı uygulaması başlatıldı. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Deniz Beşenk, tarihi kentlerinde turizm sezonu ile birlikte hummalı bir çalışmanın içini girdiklerini söyledi.

Belediye olarak bütün tarihi ve kültürel mekanların temizlik ve çevre düzenlemelerinin bir bir gözden geçirildiğini ifade eden Beşenk, "Çan ve ezan sesinin birbirini saygıyla selamladığı, dillerin ve dinlerin, kardeşlik ve hoşgörünün kenti Mardin'de, turizm sezonu öncesi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kendine özgü bir mimariye sahip, kültür varlıkları ve kültürel çeşitliliğiyle yurt içinde olduğu kadar, uluslararası bir düzeyde ayrı bir önem taşıyan kentimize gelen turistlerin kentte rahat bir şekilde vakit geçirmek için SİT alanında bulunan 1. Cadde'de park yasağı getirdik. Adeta bir açık hava müzesi olan ilimizin tarihi zenginliğinin turizm için bir fırsat olduğu bilinciyle, çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Mardin Belediyesi'nde göreve geldiğimiz günden bugüne dek, gelecek nesilleri düşünerek, uzun vadeli çözümler üretecek projeler hedefledik ve bu projelerimizi başlattık" diye konuştu.

Turizme destek ve rehberlik amacıyla SİT alanını kapsayan turizm haritasını hazırladıklarını belirten Beşenk, ilde devam ettikleri projelerden en önemlilerinin ise Yenişehir imar planı ve koruma amaçlı imar planları revizyonları olduğunu sözlerine ekledi.

İl Trafik Komisyonu Başkanlığı'nın 15.03.2006 tarih ve 2006.04.2006.12 sayılı kararı ile 1. Cadde üzerinde yoğun trafik yaşanması nedeniyle, caddenin, Diyarbakırkapı'dan başlayarak eski devlet hastanesi binasına kadar olan bölümüne park yasağı getirilmesine karar verdi. Ayrıca Yenişehir Karayolları arkası Vahap Aydın Caddesi'nin trafik akışının tek yönlü olarak devamına ve Can Gross istikametinden BP Petrol İstasyonu gidiş istikametine göre caddenin sol ve sağ tarafında girişte daralan yere de park yasağı getirildi. Yenişehir PTT Caddesi'nin çift yönlü olarak trafik akışının devamına, Vali Ozan Caddesi istikametinden Yeni Kent Caddesi Dostlar Parkı'ndan başlayarak PTT Caddesi kavşağına kadar trafik akışının tek yönlü olmasına, aynı cadde üzerinde yol tarafına park yasağı getirilmesine, Dostlar, Ekin, Kültür Sokakları ve Vahap Aydın Caddesi ile yeni Kent Caddesi istikametine trafik akışının tek yönlü olarak verilmesine karar verildiği belirtildi.

1. Cadde üzerindeki esnaf ve siyasi parti temsilcileri ise, İl Trafik Komisyonu'nun verdiği karara tepki göstererek, alternatif bir çözüm bulunması gerektiğini öne sürdü.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 13:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selim Öncü IP: 85.98.47.xxx Tarih : 12.04.2006 16:53:20
Uygulamayı başarı ile sürdürürsenizi iyi olur...