3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Rehberlere sertifikaları verildi

Mardin Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi'nin Mardin Belediyesi ile ortak yürüttüğü "Mardinli Gençlerden Turizme Destek" adlı proje kapsamında rehberlik eğitimi alan 33 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Mardin Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi binasında düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mardin Yerel Gündem 21 Gençlik Merkezi Başkanı Gamze Büyüktelli, Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Beşenk, AKP Mardin İl Parti Başkanı Şeyhmus Dinçel, Ömerli İlçe Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu, Ticaret Sanayi İl Müdürü Musa Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı. Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Metin Pamukçu, turizm alanında büyük eksikliğini hissettikleri rehberlik hizmetine katılan gençlere ellerinden gelen desteğin bundan sonraki mücadelelerde de devam edeceğini söyledi. Pamukçu, "Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi bu yönde almaya hazırız. Öteki işletme ve turizm kurumlarının da yetişen rehberlerimize gerekli istihdam olanağını sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Kemal Kızılkaya ise, Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi çatısı altında yetiştirilen turizm rehberlerine Mardin'in tanıtımında büyük görevlerin düştüğünü ifade ederek, "Bu alanda uzun yıllardır eksikliğimiz vardı. Bugün bunu eksikliği gidermenin büyük hazzını yaşıyoruz. Genç rehberlerimiz, Mardin yükünü her yönüyle üstlendi. Bundan sonra onların turizmle yatıp kalkacağına inanıyorum. Bu kentimiz için çok güzel bir gelişmedir" şeklinde konuştu.

Mardin Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Başkanı Gamze Büyüktelli, Mardin'i yerli ve yabancı turistlere tanıtmak ve doğru bilgilendirmek amacıyla yetiştirdikleri gençlerin çok iyi bir eğitim sürecinden geçirildiğini söyledi. Bu gençlere iş verecek kişi ve kuruluşlara ihtiyaç olduğunun altını çizen Büyüktelli, "Onlara bu desteği sağlayacağınıza olan inancım tamdır. Bizleri kurs süresince destekleyen ve işsiz üniversiteli, liseli gençlerimize istihdam imkanı sağlayacağına inandığımız kentteki turizm işletmecilerine şimdiden teşekkür ederim" dedi.

Sertifika töreninin ardından Mardin Yerel Gündem 21 hizmet binası bahçesindeki çok sayıda davetliye kokteyl verildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 14:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?