1
Mayıs
2024
Çarşamba
YEŞİLLİ - MARDİN

HEM kursiyerlerine Mardin gezisi

YEŞİLLİ HEM KURSİYERİ KADINLAR MARDİN GEZİSİNDE

Yeşilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) kurslarına devam eden kadınlara yönelik Mardin şehir gezisi düzenlendi.

HEM tarafından organize edilen Mardin şehir gezisinin bütün giderleri Yeşilli Kaymakamlığı tarafından karşılandı. Geziye ilçede bulunan HEM kurslarına devam eden 62 kadın kursiyer, HEM Müdürü Murat Bağış, Müdür yardımcısı Kasım Özel ve görevli kadın usta öğreticiler katıldı. Yeşilli Kaymakamı Murat Girgin'in eşi Zeynep Girgin de geziye katılarak kadınlarla beraber Mardin'i gezdi. Gezi kapsamında kadınlar, Kasımiye Medresesi, Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi, Latıfiye Camii, Gazipaşa İlköğretim Okulu,

cumbalı ev, Kız Meslek Lisesi, Zinciriye Medresesi, tarihi PTT binası, Tatlıdede Konağı, Şehidiye Camii ve terası, Sabancı Kent Müzesi ve Sanat Galerisi, Hatuniye Medresesi, Abbaralar, farklı Mardin evleri, Melik Mahmut Camii, Firdevs Konağı ve tarihi alt çarşıyı gezdiler. Artuklu Üniversitesi Spor ve Kültür Şube Müdürü aynı zamanda Mardin Kültür ve Turizm Derneği yöneticisi Mehmet Fidan, gezi boyunca öğretmen ve kursiyerlere rehberlik etti. Gezi öncesi Kasımiye Medresesi'nin avlusunda bayanlara Mardin'in

yöresel kültürü ile ilgili bilgiler veren Fidan, ziyaret edilen her mekan ve yerin yerel tarihini bayan kursiyerlere anlattı.

Kaymakam Murat Girgin, "Bu tür etkinliklerle bayanların sosyal hayata katılmasının sağlanması gerekiyor. Bu tür etkinlikleri Kaymakamlık olarak devam ettireceğiz" dedi.

HEM Müdürü Murat Bağış, çalışma ve kazanımlarıyla her eve hatta her bireye ulaşmak hayaliyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kursiyerlerden Fatma Demir ise, "İlk defa Mardin'e tarihi yerleri gezmek için geldim. Daha önceleri sadece alışveriş için geldiğim bir yere şu an turist gözüyle bakınca Mardin'in değerini daha iyi anlıyorum. Çok güzel bir şehir. Bize bu imkanı sağlayan yöneticilerimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

YEŞİLLİ HEM KURSİYERİ KADINLAR MARDİN GEZİSİNDE
YEŞİLLİ HEM KURSİYERİ KADINLAR MARDİN GEZİSİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 11:51:00
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 15:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?