1
Mayıs
2024
Çarşamba
YEŞİLLİ - MARDİN

Yeşil Vadi projesi hayata geçirildi

Mardin'in Yeşilli ilçesinde 42 yıllık Yeşil Vadi projesi hayata geçirildi.

Mardin'in Yeşilli ilçesinde 42 yıllık Yeşil Vadi projesi hayata geçirildi. Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak olan proje kapsamında ilçenin ortasında geçen 3 kilometre uzunlukta olan dere ıslah edilecek. Etrafında park ve dinlenme tesisleri kurulacak olan Yeşil Vadi projesinin bir yıl içinde tamamlanacağı belirtildi.

AK Parti Belediye Başkanı Enver Sağlam'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği Yeşil Vadi projesinin ilk temeli atıldı. Yeşilli ilçesinde düzenlenen temel atma törenine Yeşilli Kaymakamı Ediz Sürücü, Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan AK Parti Belediye Başkanı Enver Sağlam, Yeşilli ilçesinin 42 yıllık Yeşil Vadi projesi AK parti iktidarında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak olan projeyi 11 ayda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yeşilli ilçesinin ortasında geçen dere ıslahı tamamlanması ardından yapılacak olan dinlenme tesisleri ve parklar ilçeye ayrı bir güzellik kazandıracağını belirten Başkan Sağlam, " İlk defa Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Bu proje için kadastro yenilemesi yaptık. 786 parsel araziyi 800 bin TL'ye kamulaştırdık. Yeşilli ilçesi için çılgın projeyi hayata geçirdik. Proje tamamlandığında Beyaz su ve Sultan Şehmus Hz ziyaret etmek isteyen vatandaşlar Yeşilli ilçesinde gelip burada da kiraz ağaçları altında  çay bahçelerinde parklarda ve dinlenme imkanı bulacaklar. Ak Parti belediyesi olarak biz halkın hizmetinde olduğumu her zaman söyledik. Şimdi söz verdiğimiz hizmetleri yerine getirme zamanı geldi. Bundan sonra halkımızın huzuru ve refahı için hizmet etmeye devam edeceğiz"dedi.

Yeşilli İlçe Kaymakamı Ediz Sürücü ise, Yeşil Vadi projesi Yeşilli İlçesine hayat vereceğini söyledi. Sürücü, " 42 yıldır bir türlü hayata geçirilemeyen Yeşil Vadi Projesi belediye başkanı Enver Sağlam'ın girişimleri sonucu bugün

temelini hep birlikte atıyoruz. 3 kilometre dere ıslahı 11 ayda tamamlanacak. Devlet her zaman vatandaşına en iyi hizmeti yapmak için çaba sarf eder. Burada yapılacak olan park, çay bahçeleri ve dinlenme tesisleri sadece ilçe halkına değil Mardin halkına da hizmet sunacaktır" diye konuştu.

Daha sonra okunan dualar ve kesilen kurban ardından Yeşil Vadi Projesi için ilk kazma vuruldu
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2012 Pazartesi 18:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?