1
Mayıs
2024
Çarşamba
YEŞİLLİ - MARDİN

Kadınlar Günü'ne coşkulu kutlama

YEŞİLLİ'DE

Mardin'in Yeşilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Kadınlar Günü münasebetiyle
'Kadın Olmak' konulu etkinlik yapıldı.

Kutlama etkinliklerine Yeşilli Kaymakamı Murat Girgin, Belediye Başkanı Enver Sağlam başta olmak üzere ilçe idare amirleri, emniyet yetkilileri, mahalle ve köy muhtarları, okul müdürleri ve Yeşillili kadınlar katıldı.

Folklor gösterileri, sinevizyonlar, şiir dinletileri ve konuşmaların yer aldığı kutlama etkinliklerine çoğunluğu kadın olmak üzere yoğun bir katılım oldu. Birçok kişi programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Yeşillili kadınların müzikler eşliğinde kadın temalı şiirler okuduğu ve adeta bir şiir şölenine dönüşen programa Eğitimci Zeynep Girgin, Eğitimci-Yazar Sevim Uçar Ayanoğlu ile sıra dışı ve ilginç başarı öyküsüyle Eğitimci Emine Arslanhan konuşmacı olarak katıldılar.

Yeşilli Halk Eğitim Merkezi folklor grubunun sunduğu yöresel oyunlarla start verilen programın açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bağış yaptı. Açılış konuşmasının ardından kürsüye Kaymakam Murat Girgin geldi.

Toplumların gelişmesinin ve ilerlemesinin temel dinamiğinin kadınlar olduğunun altını çizen Girgin, bu nedenle yetişkin bayanların eğitiminin önemli olduğunu vurguladı. Kadınların gerek aile içinde gerek sosyal yaşam içinde inkar edilmez bir etkiye ve güce sahip olduklarını söyleyen Girgin, bu gücün olumlu ve toplumun lehine olması için kadınların kendilerini yetiştirmesi ve yenilemesi gerektiğini belirtti. Girgin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başta Yeşilli olmak üzere hayatın içinde yaşanan sıkıntı ve istenmeyen durumlarının çözüm merkezinin kadınlar olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Bu nedenle Halk Eğitim Merkezimizin bu tür sosyal çalışmalarla, farklı kurslarla ve etkinliklerle kadınlarımıza ulaşmasını takdirle karşılıyorum. Yeşilli ilçemizin gelişmesi, kadınlarımızın eğitimi ve refahı için Kaymakamlığımız büyük bir duyarlılığa sahiptir."

Kaymakam Girgin, ulaşılamayan tek bir kadın kalmayana kadar çalışılması gerektiğini anlatarak sözlerini sonlandırdı.

Yeşillili kadınların yöresel kıyafetleriyle okudukları duygu yüklü şiirlerin ardından kürüyse gelen Eğitimci Zeynep Girgin de konuşmasına anlamlı bir kadın şiiriyle başladı. Kadınların milli ve manevi değerlerin kültür ve geleneklerin en önemli taşıyıcısı olduğunu söyleyen Girgin, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde kadınların emek ve katkılarının hiçbir zaman inkar edilemeyeceğinin altını çizdi.

Program kokteyl, karanfil hediyeleri ile sona erdi. Ayrıca Kaymakam Murat Girgin bütün kadınlarla tek tek ilgilenip sohbet etti, onlara çeşitli süs saksı bitkileri ve çiçekleri hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 13:03:04
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 14:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?