2
Mayıs
2024
Perşembe
YEŞİLLİ - MARDİN

YİBO'ya spor kompleksi kuruldu

MARDİN'DE YEŞİLLİ YİBO'YA SPOR KOMPLEKSİ KURULDU

Mardin'in Yeşilli ilçesinde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) Kaymakam Murat Girgin'in desteği ile spor kompleksi kuruldu.

SODES projesi kapsamında Yeşilli YİBO'da kurulan spor kompleksinde tenis kordu, satranç arenası ve futbol sahası yapıldı.

 75 bin TL'ye mal olan spor kompleksinden 500 öğrencinin faydalanacağı belirtildi.Yeşill YİBO'da kurulan spor kompleksi açılışına Mardin Valisi Hasan Duruer, Yeşilli Kaymakamı Murat Girgin, Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, Mardin Tenis Kulübü Başkanı Dr. Adem Özden ve vatandaşlar katıldı. Spor kompleksinin açılışını Kaymakam Girgin ile birlikte yapan Vali Hasan Duruer, YİBO'da okuyan öğrencilerin sportif ihtiyaçlarını karşılayacak son derece modern bir spor kompleks yapıldığını belirterek, "Eğitimin yanında öğrencilere sosyal aktivitelere yönlendirmek için bu tür spor komplekslerini artırmak istiyoruz" dedi.

Kaymakam Girgin ise Yeşilli YİBO'ya önemli bir proje kazandırdıklarını söyleyerek, "75 bin TL'ye mal olan spor kompleksi Mardin'de örnek bir projedir. Öğrencilerimiz eğitimden sonra boş vakitlerini değerlendirmek için burada bir yandan tenis bir yandan futbol bir yandan da beyin jimnastiğini geliştirmek için satranç arenasında boş vakitlerini değerlendirme fırsatını yakalayacaklar. Özellikle kırsal kesimden gelen ve YİBO'da okuyan öğrencilerimiz hayatlarında ilk defa tenis kordu ile tanışacak. Bu tür projeleri bütün okullara yaygınlaştırmak istiyoruz" şeklinde konuştu

Spor kompleksinin açılışının ardından Vali Hasan Duruer, Mardin Tenis Kulübü Başkanı Dr. Adem Özden ile tenis maçı yaptı.

MARDİN'DE YEŞİLLİ YİBO'YA SPOR KOMPLEKSİ KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 16:16:00
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 22:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?