8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

"Bağcılığı geliştirme projesi"

Bağcılığı geliştirmek için 600 dekar alanda yürütülecek çalışma kapsamında, çiftçilere 100 bin adet aşılı tüplü asma fidanı dağıtılacak.

Şanlıurfa'da sadece Siverek İlçesi'nde yapılan bağcılığı geliştirmek için Tarım İl Müdürlüğü çalışma başlattı. Bölgenin ekonomisine katkılar sağlayan bağcılığın bilimsel yollarla yapılması, eski bağ alanlarının korunması ve modern bağcılık tekniklerinin uygulamaya geçirilmesi için bölge üreticisinin bağcılığa yönlendirilmesi hususunda "Şanlıurfa İlinde Bağcılığı Geliştirilmesi Projesi" hazırlandı. Tarım İl Müdürlüğü'nce Şanlıurfa il merkezi, ilçeler ve köylerinde 600 dekar alanda yürütülecek proje kapsamında 100 bin adet aşılı tüplü asma fidanı bölgemiz üreticilerine verilecek.

Aşılı tüplü asma fidanlarının maliyetlerinin yarısı proje kapsamında Şanlıurfa Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından, kalan yarısı ise üreticiler tarafından karşılanacak. Proje kapsamında bağ fidanı olarak, Cardinal, Yalova İncisi, Perlette (sofralık); Cabarnet Sauvignon, Merlot, Öküzgözü, Boğazkere (şaraplık) çeşitler üreticilere verilecek. Projeden faydalanarak aşılı tüplü asma fidanı almak isteyen çiftçiler, başvuru dilekçesi, Doğrudan Gelir Desteği kayıt örneği, taahhütname ve kimlik fotokopileri ile Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaat edebilecek.

 

.
Yayın Tarihi : 4 Mart 2006 Cumartesi 13:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?