5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tek tip ürün uyarısı

Şanlıurfa Tarım Müdürlüğü yetkilileri, GAP'ta az sayıda bitki ürünün, art arda yetiştirilmesinin, monokültür tarım sisteminde toprağın verimini düşürdüğünü ve daha az ürün alınmasına neden olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı açıklamada, bir işletmenin karlı bir üretim yapabilmesi için en az üç beş yıl gibi bir sürede hangi üretim dallarında, ne miktarda üretim yapacağını planlaması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, "Bu husus sadece tarımsal işletmeler düzeyinde kalmayıp ülke düzeyinde hangi ürünün yıllara göre ne miktarda üretileceğinin bilinmesi, ülke kalkınmasının planlaması için de gereklidir. Bazı bitkiler, bazı besin maddelerini topraktan çok fazla alarak üst üste yetiştirildiklerinde tarlanın o besin maddesince fakirleşmesine neden olurlar.

Organik madde yönünden fakir topraklarda ekim nöbetinde yem bitkilerine ve baklagillere yer verilmesi, nöbete girdikleri bitkinin veriminin artmasına neden olacaktır" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 13:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ma. ça. IP: 195.175.122.xxx Tarih : 1.02.2008 15:40:32

eylül ayında kanal suyunu kesilmezse çok ürün yetişir fakat eylül ayında suyu keserseniz olacağı tabiki budur.çiftçi de suyun gelecek zamanda yetişen bitkiler ekmektedir. suçu kendinizde arayın uyarınızı kendiize saklayın