8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Tahılda yeni gelişmeler

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi GAP Eğitim Yayım ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (GAPEYAM), Koruklu İşletme ve Uygulama Merkezi’nde tahıl ürünleri alanında yeni gelişmelere imza atıyor.

Ziraat mühendisi Ali İlkhan, çalışmaları 3 ana başlık halinde yaptıklarını belirterek, "GAP'a uygun tahıl ürünleri ve çeşit ıslah çalışmaları; iklim şartlarına uygun yüksek verim ve kalitede ürün elde etmek, tahıllarda yüksek teknolojiyi geliştirmek ve kullanma konularında faaliyetlerimiz sürüyor" diye konuştu.

Amaçlarının bölge çiftçisinin verimli ürün elde etmesi olduğunu ifade eden İlkhan, "Bölgemizde yaptığımız çalışmalarda, çiftçimizin en verimli ürünü elde etmesi için gayret göstermek ilk hususumuzdur. İkinci husus, çiftçimizi yüksek kaliteyle tanıştırmaktır. Üçüncü olarak da çiftçimizin tahılda teknolojiyi kullanma becerisini geliştirmektir. Bunların sonuçlarını tarım fuarı tanıtım stadında gördük. Çok olumlu tepkiler aldık. Çiftçimiz bize ulaşmak için artık merkeze kadar gelip, uygulamayla ilgili bilgi istemeye başladı. Bu bizim için büyük mutluluk" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 15:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?