30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Agromach 1. Tarım Fuarı açıldı

Akort Fuarcılık tarafından organize edilen Şanlıurfa Agromach 1. Tarım Fuarı açıldı. TEMAV tesislerinde düzenlenen fuarın açılışına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, CHP Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Türkiye Ziraatçılar Birlik Başkanı İbrahim Yetkin, sivil toplum kuruluş temsilcileri, tarımla ilgili kurumların temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Açılış törenine izinde olduğu için Vali Şemsettin Uzun katılmazken, vali yardımcılarının törene iştirak etmedikleri dikkat çekti. Açılış töreninde konuşan Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, ilkini düzenledikleri fuarı bundan böyle geleneksel hale getireceklerini söyledi. Açılış töreninde söz alan Türkiye Ziraatçılar Birlik Başkanı İbrahim Yetkin, bölgedeki tarım sektöründe yaşanan sıkıntıları ele aldı. Türkiye'nin AB'yi girmesinin yolunun tarımdan geçtiğini ifade eden Yetkin, "Türkiye AB'ye girme sürecini tartışıyor. Ben her zaman Türkiye'nin AB yolunun tarımdan geçtiğini söylüyorum. Çünkü AB'deki tarıma verilen destekle Türkiye'deki destek arasında ciddi fark var. AB bizden bir sürü tarımla ilgili istemi var. Türkiye'nin buna hazır olması lazım. Tarıma ayrılan kaynakların artırılması lazım" dedi.

Türk tarımının sürekli kan kaybettiğinin altını çizen Yetkin, Türkiye'de bilenin de bilmeyenin de tarımı konuşmasının üzüncü verici olduğunu ifade etti. Yetkin, "Kan kaybeden tarım sektörünün sanki enflasyonun sorumlusu gösterilmesi bizi üzüyor. Tarımı bilen bilmeyenin konuşması bizi üzüyor. Bu konu bilimsel bir eğitimse, bunun eğitimi var bırakın da bu konuşmaları tarımı bilen eğiticiler yapsın. Ama ilgisiz alakasız insanların sorumsuz beyanatlarıyla çiftçi zarar ettiriliyor. Bırakın çiftçilere uzmanlar, yol göstericiler konuşsun" diye konuştu.

Açılıştan sonra katılımcılar yaklaşık 10 bin metre kare alan üzerine kurulu fuarı gezerek son model tarım makineleri ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlki düzenlenen fuarla ilgili bilgi veren Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, 4 gün sürecek fuara 70 firmanın katıldığını ifade etti. Akkaya, fuarın geleneksel hale getirileceğini ve etkinlikler çerçevesinde çiftçileri bilgilendirici seminerlere de yer vereceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 19:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?