7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Araziler ekonomiye kazandırılıyor

Türkiye ile Suriye Arap Cumhuriyeti sınırında bulunan mayınlı arazilerin ekonomiye kazandırılması için başlatılan çalışmalara destek veren bölge çiftçisi, arazilerin çiftçilere verilmesini istiyor.

Ziraat Odaları Bölge Başkanı Halil Dolap, 180 bin dekar arazinin bölgedeki 20 bin aileye geçim kapısı olacağını söyledi. Mayınlı arazilerin temizlenmesi için başlatılan ihale hazırlıklarını olumlu bulduklarını, ancak temizlik çalışması yapan firmalara arazilerin verilecek olmasını doğru bulmadıklarını belirten Bölge Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, "Mayın temizliği için ihale olması doğru. Ancak mayından temizlenen arazilerin firmalara değil de bölge insanına verilmesini istiyoruz. Bizim bölgemiz olan Şırnak, Mardin ve Şanlıurfa'da güvenlik bandıyla birlikte yaklaşık 180 bin dekar arazi bulunuyor. Bu arazilerin oluşturulacak kooperatiflerle bölge insanına sözleşmeli olarak verilmesi gerekir. Şayet böyle olursa bölgede 20 bin aileye geçim kaynağı sağlanır" dedi.

Bölgedeki mayınlı arazilerin temizliği için Şırnak'ta 15 Şubat'ta yapılan ihalenin iptal edildiğini Mardin'de 9 Mart'ta diğer illerde ise daha sonraki tarihlerde temizlik işlerinin ihale edileceğini anlatan Dolap, "Bölge çiftçisinin hayal kırıklığına uğramaması için arazilerin bizim insanımıza verilmesi gerekir. Buralarda yapılacak organik tarımla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlanır.

Mayınlı araziler yapılırken bölge insanının kendine göre fedakarlıklar yaptığını ifade eden Dolap, "Mayın temizliği sonrası bu topraklar başkalarına verilirse, insanımız hayal kırıklığına uğrar. GAP yatırımlarının durduğu bölgemizde tarıma kazandırılacak bu araziler hem bölge ekonomisine, hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2006 Pazar 13:05:24
Güncelleme :26 Şubat 2006 Pazar 13:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?