30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Belediye, parke ve kilit taşı üretimi yapacak

Şanlıurfa Belediyesi tarafından parke ve kilit taşı üretmek üzere kurulan BELSAN İmar İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi. Tesisin açılış törenine, Belediye Başkan Vekili Habib Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, AK Parti İl Başkan Vekili Nihat Karatoprak, Halfeti İlçesi Argıl Belde Başkanı Hüseyin Şimşek, Kısas Belde Başkanı Ziya Demir, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

BELSAN Genel Müdürü Ferit Sümbüllü, Şanlıurfa'nın ihtiyacı olan kilit ve parke taşlarını üretmek amacıyla BELSAN'ı kurduklarını ve bu amaç doğrultusunda hizmet vereceklerini belirtti. Yeni Belediye yasasının ardından kanuni haklar dahilinde kurulan BELSAN'ın büyük bir hissesinin belediyeye ait olduğunu kaydeden Genel Müdür Sümbüllü, tesisin asıl sahiplerinin vatandaşlar olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri 18 aydan bu yana büyük başarılara imza attıklarını belirten Belediye Başkan Vekili Arslan, "BELSAN, ilimizde büyük bir ihtiyaç duyduğumuz parke taşı kilit taşı üretmek üzere kuruldu. Biz göreve geldiğimiz dönem Şanlıurfa, kanalizasyon,su ve alt yapı sorunu yaşayan illerin başında geliyordu. Mahallelerimizin durumu içler açısı bir durumdaydı. Halbuki bizi göreve getiren siz halkımız güzelliklerin en iyisine layıksınız. Bu görev bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah kısmet ederse, 2005 yılı sonlarında kanalizasyon, asfalt ve içme suyu sorunları aşılmış olacak" dedi. Belediye Başkan Vekili Arslan'ın konuşmalarının ardından katılımcı misafirler tesisin açılış kurdelesini hep birlikte kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 15:43:04
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 15:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf cengizhan IP: 81.215.167.xxx Tarih : 2.11.2006 20:57:33
şanlı urfaya yaptıgınız hizmeten dolaya çok teşekür ederim.YUSUF CENGİZHAN