30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Edessa Oteli'nde tahliye başladı

Şanlıurfa'da bulunan 4 yıldızlı Edessa Oteli, tahliye ediliyor. Tahliye edilen Edessa Oteli'nin Genel Müdürü Emine Sönmeziç, tahliye kararının hukuka aykırı olduğunu söyledi. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Kültür Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından 8 yıl önce yaptırılan Edessa Oteli, yap işlet devret modeli ile Atılım Grubu'na kiralanmıştı.

Oteli işleten Atılım Grubu'nun kira sözleşmesi 5 yıl sonunda tamamlandı. ŞURKAV, otelin yıllık kirasını 200 bin dolar olarak belirledi. Kirayı fazla bulan Atılım Grubu, bu kiraya itiraz etti. ŞURKAV, daha sonra Atılım Grubu'nun işettiği Edessa Oteli'nin tahliye edilmesi için Şanlıurfa Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme heyeti tahliye istemini reddetti. ŞURKAV daha sonra davayı Yargıtay'a götürdü. Yargıtay da kararı Edesa Oteli'nin tahliye edilemeyeceğine karar verdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, kanundaki özel bir madde ile Edessa Oteli'nin tahliye edilmesi için tebligat gönderdi. 52 oda 89 yataklı Edessa Oteli'nin Genel Müdürü Emine Sönmeziç, tahliye kararının hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Otel 4 yıldızlıdır. Turizm sezonunun olduğu bu dönemlerde bir otelin tahliye edilmesi düşündürücüdür. Biz Şanlıurfa'ya farklı bir imaj ile geldik. Bu otel işletmeye açılırken, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerden turizmcileri Şanlıurfa'ya getirdik. Yap işlet devret modeli ile yapılan otelin tahliye edilmesi için 3 yıl dava açıldı. Davayı biz kazandık. Yargıtay'da onadı. Otelin toplantı salonu yok. Bir çok eksiği olmasına rağmen 200 bin dolar kira isteniyor. Bu fiyat fazladır. Bir heyet geldi. Oteli tahliye etmemesi istedi. Avukatlarımız buna karşı çıkmıyor. Tahliye edeceğiz ama, yapılan tahliye kararı hukuka aykırıdır. Avukatlarımız gereken hak ve hukukumuzu arayacaktır" dedi.

Bu arada, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bülent Karacan, Şanlıurfa Valiliği'nin bu konuda bir zabıta görevi üstlendiklerini belirterek, "Otel, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Kültür Sanat ve Araştırma Vakfı'na aittir. Vakıflar Genel Müdürlüğü bizden zabıta görevini yapmamızı ve oteli bir an önce boşaltıp kendilerine devretmemizi istedi. Biz bunu uyguluyoruz. Otel yap işlet devret modeli ile yapılmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve ŞURKAV tarafından yapıldı, tefrişat karşılığı verildi" diye konuştu.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Kültür Sanat ve Araştırma Vakfı'nın olan otelin tahliye işleminin bugün tamamlanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 16:02:08
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 12:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah elçi IP: 193.140.14.xxx Tarih : 3.08.2005 15:10:49
alışmışlar bedeva bedeva oturmaya. sanki babalarının hayrın gelip urfada oteliişletiyorlar, kirayı bile doğru durust vermiyorlardı şimdide kalkmış turizm sezonunda haktan hukuktan bahsediyorlar yolları açık olsun gidip batıda türistik bir yerde daha ucuza hizmet versinler