30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Elma büyüklüğünde erik

Şanlıurfa'da bu yıl ilki düzenlenen Tarım Fuarı'nda sergilenen ürünler bölge çiftçisinin büyük ilgisini çekiyor. Son model tarım alet ve makinelerinin yanı sıra sergilenen ürünler arasında yer alan elma büyüklüğündeki erikler şaşırttı.

Merkezi Bursa'da bulunan Alara Tarım Ürünleri tarafından Tarsus ve Ceyhan'da üretilen meyveler Şanlıurfa 1. Tarım Fuarı'nda sergileniyor. Alara Tarım Ürünleri'nin sergilediği meyveler arasında en büyük ilgiyi Japon eriği çekti. Tanesi 200 gramı geçen eriklerin büyüklüğünü gören çiftçiler şaşırdı. Stanttaki erikleri inceleyen çiftçiler, yetkililerden meyvenin özelliği hakkında bilgi aldı.

Alara Tarım Ürünleri Ziraat Danışmanı Raşit Oran, GAP'ın başkenti olarak kabul edilen Şanlıurfa'da düzenlenen fuara katılmaktan mutlu olduklarını belirtti. Oran, Alara Tarım Ürünleri'nin ihracatta önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Biz ürettiğimiz meyveleri çiftçilerimize de göstermek amacıyla bu fuara katıldık. İstiyoruz ki çiftçilerimiz de ihracata yönelik bu tür ürünler yetiştirsin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 16:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?