30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Fıstık yerlere düştü

Şanlıurfa'da yeni mahsul fıstık 5 YTL'den satılıyor. Şanlıurfalı üreticileri, fıstık fiyatlarının önümüzdeki günlerde 2 YTL'ye kadar düşeceğini söyledi. Şanlıurfa fıstığı satıcısı Osman Korkmaz, geçen yıl fıstığın ilk piyasaya çıktığı zaman 3 milyon liradan satıldığını söyledi.

Geçen yıl fıstığın az olmasından dolayı fiyatların yüksek olduğunu belirten Korkmaz, fıstığın bu yıl piyasaya 5 YTL'den çıktığını, ancak önümüzdeki günlerde fıstık fiyatlarının bir hayli gerileyeceğini belirtti.

Korkmaz, ekonomik krizlerin vatandaşın belini büktüğünü belirterek, "Bir çok vatandaş ekmek parası bulamazken, 5 YTL verip de nasıl bir kilo Urfa fıstığı alsın? Geçen yıla göre yüzde 80'lik bir artış oldu. Şu anda kavrulmuş birinci sınıf kabuklu Şanlıurfa fıstığı ise 8 YTL'den satılırken, yeni mahsul fıstık 5 YTL'den liradan satılıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 12:09:49
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 12:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali atlı IP: 212.175.133.xxx Tarih : 27.04.2007 15:36:55
öncelikle selamlar fıstık serktörünün bizim elimizde olduguna inanmıyorum 90 yıllık dede meslegimiz oldugu halde urfada fıstık sanayii üzerine yıllardır işleme üzerine bir tesis kurulamamıştır buda dünyaya açılamamızın en büyük sebeblerinden biri biz yetiştirir toplar Antep e satarız onlar oturdugu yerde para kazanır ve adıda antep fıstıgı olur, tabiki yazık, bizim küçük bir tesisimiz var ama maddi imkansızlıklardan dolayı entgre tesisi kuramıyoruz ben burdan fıstık sektöründe bulunan hemşerilerimize belediye ve sanayii odasının da desteğini istiyor ve şanlıurfa fıstıgını dünyaya taşınmasını istiyorum saygılar.