30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Genç işadamlarına GAP brifingi

Avrupa'da yaşayan genç iş adamları Güneydoğu Anadolu Projesi'nin en önemli yatırımı olan Atatürk Barajı'nı gezdi, projeyle ilgili brifing aldı.

"Avrupa'da Yaşayan Genç İşadamlarımızın GAP Buluşması Forumu" için Türkiye'ye gelen işadamları bugün sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya geldi. Gaziantep'ten karayoluyla Şanlıurfa'ya gelen işadamları heyeti, Bozova İlçesi'ndeki Atatürk Barajı'nı gezerek DSİ 152. Şube Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu'ndan proje kapsamındaki yatırımlar hakkında brifing aldı.

Dünyanın en büyük entegre kalkınma projelerinden biri olan GAP kapsamında inşa edilen Atatürk Barajı'nın, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşıladığını belirten Büyükhatipoğlu, "Baraj, aynı zamanda GAP Bölgesi'ndeki tarımsal sulama ihtiyacını da karşılıyor. 32 milyar dolarlık projeye, DSİ Genel Müdürlüğü'nün katkısı 18.5 milyar dolar civarındadır" dedi.

Brifing sonrası bir konuşma yapan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli, GAP'ın tamamlanması halinde bölgede yaklaşık 4 milyon kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. GAP'ın bölgenin toprak ve su kaynaklarını geliştirmesinin yanında halkın yaşam standartlarını yükselteceğine işaret eden Şelli, sosyoekonomik yapının değişmesine de katkı sağlayacağını kaydetti.

32 milyar dolara tamamlanması planlanın GAP için şu ana kadar 18 milyar dolarlık harcama yapıldığını ve fiziki gerçekleşmenin yüzde 54'e ulaştığını belirten Şelli, enerji sektöründeki fiziki gerçekleşmenin yaklaşık yüzde 80, sulama alanındaki fiziki gerçekleşmenin ise yüzde 20 civarında seyrettiğini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 19:54:56
Güncelleme :27 Kasım 2005 Pazar 20:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?