30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Memurlar Ankara'dan müjde bekliyor

Memur-Sen Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi Ahmet Kaytan, hükümet ile memur sendikaları arasında başlayan toplu görüşmede yaşanan koltuk krizine tepki gösterdi.

Hükümet ile memur sendikaları arasında dün başlaması gereken, ancak koltuk krizi sebebiyle bugüne ertelenen toplu görüşme hakkında yazılı bir açıklama yapan Memur-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Ahmet Kaytan, "Geçen yıl Memur-Sen Konfederasyonu'nun bir iş kolunda yetki almasıyla birlikte sendikalar arasında hükümetle yapılacak pazarlıklarda bir uzlaşma zemini oluşturmuş ve hükümetle 52 maddelik bir mutabakat metni imzalanmıştır.

Hükümet, geçen 1 yıl süre içinde anlaşmaya varılan 52 maddeden oluşan metnin 12 tanesini tamamen, 6 tanesini ise kısmen hayata geçirmiştir. Ve bizce en önemli maddesi olan toplu sözleşme ve grev hakkı maddesinin hayata geçirilmemiş olması diğer maddelerin de yasalaşmamasına zemin hazırlamıştır" dedi.

Sendikal mücadelenin başarıya ulaşması için önceliklerinin grevli toplu sözleşme hakkının biran önce işçi sendikalarında olduğu gibi memur sendikalarına verilmesi gerektiğini belirten Kaytan, "Gelinen nokta itibariyle üçüncüsü yapılmakta olan toplu görüşme masasından memurlar için sendikal haklar, mali haklar, sosyal yardımlar, eğitim, disiplin ve sicil raporları, atama ve yer değiştirme gibi konularda üç konfederasyonun hazırlamış olduğu mutabakat metni sevindiricidir. Ancak memurlar lehine bir an önce hayata geçirilmesi beklentisi içerisinde iken, işin öneminin pek de farkında olmayan hükümet yetkilisi ile sendika temsilcisinin konuyu koltuk kavgasına dönüştürmüş olmaları bizleri üzmektedir. Bugün yeniden başlayan toplu görüşmelerden memurları sevindirecek sonuçların alınmasını istiyoruz. Toplu görüşme masasından memurları sevindirecek bir sonuç alınabilmesi için Memur-Sen Konfederasyonumuz temsilcileri, kamuoyu tarafından bilinen şekliyle uzlaştırıcı, memurların lehine kararlar alınması için çaba sarf ederek, engel teşkil edenlerle mücadele etmeye devam edecektir. Bu mücadelemiz grevli toplu sözleşmeli hakla birlikte sağlıklı bir zemine oturacaktır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 15:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?