7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Bahar şenliklerinde opera konseri

ferhat göçerNeo-klasik akımın Türkiye'deki temsilcilerinden Ferhat Göçer, Harran Üniversitesi'nin 7. Bahar Şenlikleri için baba ocağı Şanlıurfa'da 2. konserini verdi. Türkü yerine opera dinleyen Şanlıurfalılar, hemşehrilerine tam not verdi. Konser salonu, orkestra müziği arasında yapılan zılgıtlarla inledi. 

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde genel cerrah olarak hayat kurtarırken, müzik eğitimini İstanbul Devlet Konservatuarı Opera-Şan Bölümü'nde alan Şanlıurfalı Ferhat Göçer, ikinci kez hemşehrilerine konser verdi. 

ferhat göçerDevlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu'nda verilen konserde Ferhat Göçer, seyircilerden tam not aldı. Harran Üniversitesi Rektörü Uğur Büyükburç, dekanlar, öğretim görevlileri, öğrenci ve vatandaşların katıldığı konseri sanatçının bir süre önce kalp krizi geçiren babası İbrahim Halil Göçer ve annesi Fatma Göçer de izledi. 

Aşırı kalabalık nedeniyle, izleyicilerin bir kısmı yerlere oturdu. Sanatçı, Şanlıurfa türkülerini de seslendirdi. Göçer, "Kalamış", "Samanyolu", "Love Story", "Sarı Gelin", "Yastayım" şarkılarını seslendirerek 
dinleticileri geçmişe doğru bir yolculuğa çıkardı. 

Konser salonu, orkestra müziği arasında yapılan zılgıtlarla inledi. Konser, Göçer'in Şanlıurfalı sıra gecelerinin gazelhanlarından Mehmet Gözoğluyla yaptığı düetle son buldu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 21:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?