21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Halepli yazarlar Şanlıurfa'da

HALEP YAZARLAR BİRLİĞİ ÜYELERİ ŞANLIURFA'DA

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi, Suriye Arap Cumhuriyeti Yazarlar Birliği Halep Şubesi yazarlarını Şanlıurfa'da ağırladı.

Türkiye ve Suriye arasında gelişen ekonomik, sosyal ve ticari gelişmeler yanı sıra son günlerde entelektüeller arasında da kendisini göstermeye başladı.

Suriye Arap Cumhuriyeti Yazarlar Birliği Halep şubesinden Başkan Mohen Hasan Abdulmuhsan. Sekreter Josef Nachaf, Abdulfetteh Kalaci, Muhammet Usame Maraşlı ve eşlerinin yanı sıra Şanlıurfa'dan Yrd. Doç. Dr. Halil Özcan, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cuma Ağaç, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Veysel Polat, GAP life Dergisi sahibi Talat Akay, yazarlar Mehmet Kurtoğlu, Gül San, Mehmet Akcan ve Mehmet Kaşka katıldı. Suriye Arap Cumhuriyeti Yazarlar Birliği üyelerine Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Misafirler, Şanlıurfa'nın tarihi mekanlarından çok etkilendiklerini, Halep ve Şanlıurfa arasında çok benzerlikler olduğunu dile getirdi.

Suriyeli yazarlar daha sonra Rızvaniyedeki Şanlıurfa Yazarlar Birliğine getirildi ve Rızvaniye külliyesi hakkında misafirlere bilgi verildi. Rızvaniye külliyesine gelen misafirler Şanlıurfa Yazarlar Birliği tarafından burada bir müddet ağırlandı. Halep Yazarlar Birliği Başkanı Mohen Hasan Abdulmuhsan burada, Şanlıurfa yazarlar birliği üyelerine Arapça ders verdi. Rızvaniyeden ayrılan Suriyeli misafir yazarlar daha sonra düzenlenen bir panele katıldı. Suriyeli yazarlar onuruna sıra gecesi düzenlendi. Suriye'den gelen yazarlara günün anlam ve önemine binaen birer plaket verildi.

Suriye Arap Cumhuriyeti Yazarlar Birliği Halep Şubesi Başkanı Abdulmuhsan, Türkiye'de ve özellikle Şanlıurfa'da olmaktan dolayı fevkalade memnun olduğunu belirterek "Gerçekten Türkiye ve Şanlıurfa çok sıcak bir atmosfere sahip. Gerçekten bizleri ve sizleri bir araya getiren ve bağlayan çok nedenler var. İki ülke insanları olarak 700 yıl birlikteliğimiz var. Aramızda kültür birliği, din birliği ve kader birliği var. Türkiye'de olmakla Suriye'de olmak arasında bir fark yok. Biz kendimizi evimizde hissediyoruz. Gerçekten çok sıcak hazırlandık. Meslektaşlarımız bize unutulmaz anlar yaşattı, biz onlara müteşekkiriz. Yakın zamanda Şanlıurfalı meslektaşlarımızı ülkemizde ağırlamanın sevincini yaşayacağız" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cuma Ağaç da, kardeş ülkenin yazarlarını ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi: "Kardeş ve dost ülke Suriyeli yazarları Şanlıurfa'da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. İki ülkenin entelektüelleri bir araya gelerek dostluğu ve kardeşliği gergef gibi işledi. Temennimiz iki ülke arasında gelişen ilişkiler, akademik ve edebiyat anlamında da gelişsin." Bu organizasyonun oluşumunda emeği geçen tüm yetkililere ve dostlara teşekkür eden

Ağaç, sözlerine şöyle devam etti: "Gerçekleştiren dostane bu girişimin devam etmesi için çabalarımız devam edecektir. Bizim Ortadoğu halkları ile kardeşliğimiz ve kader birliğimiz var. Bu kardeşliğin yeniden tesisi için her iki ülke yetkililerinin çabalarının devam etmesini temenni ediyoruz."

HALEP YAZARLAR BİRLİĞİ ÜYELERİ ŞANLIURFA'DA
HALEP YAZARLAR BİRLİĞİ ÜYELERİ ŞANLIURFA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 12:34:03
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 00:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?