7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Urfa'da "Anadolu Ateşi"

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 2. Kültür ve Sanat Festivali'nde dün akşam, 'Anadolu Ateşi' sahne aldı. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında 7 milyon kişi tarafından izlenen 'Anadolu ateşi', Şanlıurfalılara güzel bir gece yaşattı.

Anadolu Ateşi grubunu 11 Nisan Stadı'nda yaklaşık 3 bin kişi izledi. Gösteriyi yakından izleyebilmek için saatler öncesinde yerlerini alan vatandaşların yanısıra, birçok vatandaş da ellerinde bilet olmasına rağmen içeriye alınmamalarını protesto etti. Anadolu Ateşi'nin gösterisine Şanlıurfa protokolü yoğun ilgi gösterirken, yüzlerce vatandaş da stadın çimleri üzerine oturarak görsel şöleni izledi. Mustafa Erdoğan'ın katılmadığı gecede 90 dansçı, Türkiye'nin hemen hemen bütün yörelerinden derlenen halk dansları ve halk müziği örneklerini sundu. Sahne performansıyla göz dolduran dansçılar, seyirci tarafından büyük beğeni kazandı. Öte yandan korsan CD'ye karşı Anadolu Ateşi yöneticileri sık sık çekim yapan kameralara uyarıda bulunarak, 10 dakikayı aşmayacak şekilde çekim yapmalarını istedi.

Gösteri sonrası Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba günün anısına plaketi Mustafa Erdoğan adına ekip solistine verdi. Şanlıurfa'da ilk defa böyle güzel bir kurtuluş coşkusunu yaşadıklarını ifade eden seyirciler, Anadolu Ateşi'nde en çok davul ve dansöz gösterilerinin etkileyici olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 23:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?