8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Konukevi olacak

Şanlıurfa'da 150 yıllık tarihi Akyüzler Evi, Şanlıurfa Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı'na (ŞURKAV) devredildi.

Ellisekiz Meydanı'na yakın Tarakçılar Sokağı'nda bulunan tarihi evin ŞURKAV'a devri için Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, mirasçılar Halil ve Halis Akyüzler kardeşlerle görüştü. Kardeşler, tarihi binayı hiç bir maddi karşılık istemeden ŞURKAV'a devretti.

Tarihi evin devir teslimi için valilikte tören düzenlendi. Devir işlemi sırasında bir konuşma yapan Vali Yavaşcan, "Akyüzler kardeşlerinin bize devir ettiği bu tarihi evi, ŞURKAV olarak Şanlıurfa'nın kültür turizmine kavuşturacağız.Bu örnek davranışı sergileyen değerli Akyüz ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Hiçbir maddi bir beklenti içersinde olmadan bu tarihi evi devretmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Halil Akyüzler, "Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan bu tarihi evimizin bir örneğinin sadece İtalya'da olduğunu duymuştuk.Şimdi burayı ŞURKAV'ın hizmetine sunulmasından dolayı oldukça mutluyuz. 6 ay içersinde tapu devir işlerinin bitmesinden sonra 3 yıl içerisinde gerekli restorasyon çalışması yapıldıktan sonra konukevi olarak turizme kazandırılacak" diye konuştu.

Tarihi konağın devir işlemi Vali Yavaşcan ile kardeşlerin protokolü imzalamasıyla devir işlemi tamamlandı. 10 odalı 800 metrekare alan üzerinde olan tarihi evin Urfa'nın en önemli konukevleri arasında yer alacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 09:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?