30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Narlı Ev'de restorasyon

Şanlıurfa mimarisini taşıyan ve Şanlıurfa İl Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı'na (ŞURKAV) ait olan Narlı Ev'in restorasyon çalışmalarına başlandı.

Tarihi Balıklıgöl'ün üst kısmında bulunan ve Şanlıurfa'nın tarihi ve mimarisini yansıtan Narlı Ev'in restorasyon çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 6 ay sürecek olan restorasyon çalışmalarına, 120 bin YTL harcanacağı belirtildi. Restorasyonda ilk taşa harç koyarak çalışmaları başlatan Vali Şemsettin Uzun, "Narlı Ev'in içinde, ismine binaen nar da var. İnşallah 5-6 ay sonra eski dokusuna uygun bir şekilde açılışını yapacağız. Bin metre kare alanda bulunan evin zemin katındaki 5 oda ve üst kattaki 6 oda için yaklaşık 120 milyar bir para harcayacağız. ŞURKAV'ın kira ve gelirlerinden oluşan kendi kaynaklarımızdan karşılayarak yaptıracağız" dedi.

Vali Uzun, gelir getirici yerlerin gerektiğini belirterek, "Kültürdü, kütüphaneydi, yok arkadaş artık, bana gelir getirici yer lazım. Biz burayı pansiyon olarak kullanacağız. Burası bayağı büyük bir yer olacak ve kullanışlı bir yer haline gelecek. Buranın yapımına, ŞURKAV'a ait inşaat şirketimiz tarafından başlandı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 15:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?