30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Resim sergisi açıldı

Tüm yurdu sanatın güzelliğiyle sarmalayan Su Grubu üyeleri, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan aldıkları davet üzerine Şanlıurfa'da resim sergisi açtı.

Belediye Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışını Şanlıurfa Vali Yardımcısı Kaan Peker yaptı. Açılan resim sergisine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün yeğeni Sevil Çaylak'ın yanı sıra asker eşleri katıldı.

Su Grubu Başkanı Seba Uğurtan, serginin Şanlıurfa'da 16 Kasım'a kadar açık olacağını belirterek, "Fransa'da, İtalya'da, İngiltere'de sanat organizasyonları hazırlayan 19 bayan, 2 erkek sanatçı dünya çapında büyük sergilere imza atmış arkadaşlarımızdır. Ancak bu kişilerin amaçları sergi açmak değildir. Amacımız sanatın güzelliğiyle şehirleri birbiriyle kaynaştırmaktır. İnsanları birbirlerine sevgiyle kaynaştırmak, dostlukla tanıştırmak, şehirleri birbirine tanıtmaktır. Bundan sonra İzmir'de düzenleyeceğimiz demostrasyon gösterilerinde barkovizyonla Urfa'yı tanıtacağız. Şanlıurfa insanı cesur ve yüreklidir. İlk Urfa'ya gelirken bana gitmeyin dediler. Çünkü Urfa'da terör var dediler. Şanlıurfalı sanatsever, yürekli cesur oluyor. Ordumuzdan İzmir'de bazı general eşleri var. Biz askeriyle, siviliyle, memuruyla tüm zihniyetiyle sanata karşı duyarlı bir ülkeyiz" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün yeğeni Sevil Çaylak ise sergiye iki eseriyle katıldığını kaydederek, "Ben soyut çalışmalar yaptım. Yağlı boya, karışık soyut çalışıyorum. Urfa'ya ilk kez geliyorum. Çekinerek geldim; ama çok sıcak bir ortam, büyük bir ilgi gördük" dedi.

"Gücümüz sağlığımız ve imkanlarımız yettiğince sanat için mücadeleye devam edeceğiz" sloganıyla hareket eden grup, Şanlıurfa'daki izlenimlerini İzmir'de Galeri Seba'da açacakları "Şanlıurfa ve Çevresi" konulu resim sergisiyle İzmirli sanatseverlere aktaracak.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 16:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?