30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Ressamdan çiğköfteli tanıtım

Şanlıurfalı ressam Muharrem Çelik, Sivas'ta açacağı kişisel resim sergisinin tanıtımı için evinde çiğköfteli basın toplantısı düzenledi.

Şanlıurfalı ressam Muharrem Çelik, Sivas'ta açacağı 8. kişisel resim sergisinin tanıtımını evinde düzenlediği çiğköfteli basın toplantısıyla yaptı. 26 Kasım tarihinde 'Yolcu' adlı resim sergisini Sivas Kültür Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açacağını belirten Muharrem Çelik, resim yapmayı çok sevdiğini söyledi.

8. kişisel sergisini Sivas'ta açacağını belirten ressam Muharrem Çelik, "8. kişisel resim sergimi Sivas Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu'nda gerçekleştireceğim. Kişisel çabalarımla sergilerimi gerçekleştiriliyorum, 24 karma sergim bulunmakta. Okuduğum sırada batı sanatı dersi aldığım için onun etkisinde kalmışım. Çalışmalarımı ilham ve duygularımla hareket ederek yapıyorum. Gecenin her hangi bir saatinde kalkıp resim yapıyorum. Yağlıboya ve pastel boya çalışıyorum. Genelde soğuk ve sıcak renkleri bir arada kullanmaya çalışıyorum" dedi.

Basın mensuplarının neden evinde basın toplantısı yaptığı sorusuna cevap veren ressam Muharrem Çelik, "İnsanlar genelde resim sergilerini 5 yıldızlı otellerde ya da kültür merkezlerinde büyük masraflar yaparak toplantılar yapar. Ama ben Şanlıurfa'nın Eyübiye Mahallesi'nde varoş sokaklarından birinde oturuyorum. Oturduğum sokakla mahallemle gurur duyuyorum. Hiç biri benim çalışmalarıma engel değildir. Amacım zorluklar içerisinde başarıyı yakalamak, zorluklar içerisinde hayata karışmak ve diğer insanlara da örnek olabilmektir. Hayat şartları ne olursa olsun hayatın içerisinde mutluluğu sevgiyi yakalamak bunun için ben evimde yapmayı tercih ettim" dedi.

Kızı Dilara ile birlikte çiğköfte yoğuran ressam Muharrem Çelik, yaptığı köfteleri basın mensuplarına ikram etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 15:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?