7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

SSPE hastası çocuk

Çocuğunun SSPE hastası olduğunu söyleyen İsa Çetinkaya ilgisizlikten yakındı. Çocuğunun tedavisi için Ceylanpınar'ın Büyük Yenice köyünden Şanlıurfa'ya taşındığını söyleyen Çetinkaya, Sağlık Müdürlüğü'nden gerekli desteği alamadığını iddia etti.

Çocuğunun tedavisi için ilgili kurumları aylardan beri dolaştığını belirten 10 çocuk sahibi İsa Çetinkaya, "Küçük oğluma 2000 yılında tek doz aşı yapılmıştı. Geçtiğimiz kurban bayramında 6 yaşındaki çocuğun yürürken aksadığını fark ettik. Oğlumu hemen bir doktora götürdük. Ancak herhangi bir sosyal güvencemiz olmadığı için yaklaşık 10 gün boyunca bir işlem yaptıramadık. Yeşil kart çıkardıktan sonra oğlumu Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne yatırdık. Burada bir dizi tetkikler yapıldı. Hastalıkla ilgili tespitler için MR çekildi, tahliller yapıldı. Şubat ayının 10'unda ise çocuğumun belinden su alınarak tahlil için Ankara'ya gönderildi" dedi.

Sağlık Müdürlüğü tarafından Şubat ayının 10'unda gönderilen tahlille ilgili bugüne kadar herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade eden baba İsa Çetinkaya, "Hastalık başladığında yürümede aksayan çocuğumun durumu zamanında tedaviye başlanmadığı için kötüye gidiyor. Doktorlar gerekli tedavi için belinden alınan suyun tahlil sonuçlarının gerekli olduğunu ifade ediyor. Ancak şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğü'ne yaptığım müracaatlardan da bir sonuç alamadım. Göz göre göre çocuğum hastalığın pençesine düşüyor. Yetkililerden bana bir yardım eli uzatmasını ve çocuğumun durumu daha kötü olmadan tedavisine başlanmasını istiyorum" diye konuştu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesine bağlı Büyük Yenice köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağladığını ifade eden İsa Çetinkaya, "Çocuğumun tedavisi için köyden Şanlıurfa'nın Hayati Harrani Mahallesine göç ettim. Ancak tedavi için bir gelişme sağlayamadım. Yetkililer, çocuğumun kurtulması için bana yardımcı olsun. Ben para yardımı istemiyorum. Yeter ki tedavi için lazım olan tahliller hemen gönderilsin" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 19:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?