7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Tetanoz Aşı Günleri

Şanlıurfa'da 24-18 Mayıs tarihlerinde Tetanoz Aşı Günleri yapılacak. 18 ille birlikte Pazartesi günü Şanlıurfa'da start alacak aşı kampanyasıyla ilgili ilçe kaymakamlarına brifing veren Şanlıurfa Sağlık Müdür Vekili Dr. Nevzat Yetkin, çalışmalar için yardım istedi.

Tetanoz hastalığının ortadan kaldırılması için 18 ilde uygulanacak aşı kampanyasıyla ilgili kaymakamlara bilgi veren Sağlık Müdür Vekili Dr. Nevzat Yetkin, "24-18 Mayıs 2006 tarihleri arasında anne tetanozu ve yeni doğan bebek tetanozu hastalığını elimine etmek amacıyla 'Tetanoz Aşı Günleri' uygulaması yapılacaktır. Uygulamada ilimiz genelindeki tüm 15-49 yaş grubunda yer alan, yaklaşık 293 bin kadına tetanoz aşısı yapılması planlanmaktadır" dedi.
Ev ev dolaşarak yapılacak aşı kampanyasında 440 sağlık personeli ve 65 araç görev alacağını belirten Yetkin, 189 gezici aşı ekibinin çalınmayan kapı bırakmayarak kadınları aşılayacağını söyledi.

Kaymakamların, sağlık ekiplerine destek olmasını isteyen Yetkin, vatandaşlara da seslenerek, "Tüm 15-49 yaş grubunda yer alan kadınlarımızın kendi ve doğacak çocuklarının tetanoz hastalığına yakalanmamaları için mutlaka aşı yaptırmaları gerekmektedir. Sağlık Müdürlüğü olarak halkımızdan evlerine gelecek sağlık personellerine yardımcı olmalarını ve aşılarını yaptırmalarını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 13:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?