30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Su alarmı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün içme sularıyla ilgili yazısı üzerine Şanlıurfa'da adeta su alarmı verildi. İl Hıfzısıhha Kurulu, sudan bulaşan hastalıkları önlemek, halkın temiz su içebilmesini sağlamak için bir dizi kararlar aldı.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Adil Nas başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, Sağlık Bakanlığı'nın suyla ilgili yazısına istinaden il genelinde 15 Eylül tarihine kadar sürecek çalışmalarla ilgili bir dizi kararlar aldı. Buna göre, il ve ilçe merkezlerinde çevre sağlığı teknisyenlerinin katıldığı en az 2 kişiden oluşan gezici su sanitasyon mobil ekipleri oluşturulacak. Şanlıurfa il merkezinde iki, ilçe merkezlerinde ise kurulacak birer ekip, kirlenme riski yüksek kritik nokta olarak; camiler, okullar, köy depoları, çeşmeler, ishale hatları, umuma açık kuyuları belirleyerek, buralarda gerekli dezenfeksiyon çalışmalarının aksatılmadan yapılmasını sağlayacak.
Gezici su sanitasyon mobil ekipleri, klorlayacakları kirlenme riski yüksek kritik noktaları 'Su Sanitasyonu Takip Programı Formu'na işleyerek her hafta sonu, Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü'ne bildirecek. Akabinde bu bilgiler 15 günlük periyotlar halinde İl Sağlık Müdürlüğü'nce bakanlığa iletilecek.
İl merkezi ve ilçelerdeki gezici su sanitasyon mobil ekipleri, kirlenme riski yüksek kritik noktaları program dahilinde klorlayarak, bu noktalardan en az haftada 1 numuneler alıp, Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda mikrobiyolojik yönden analiz ettirecek.
Sanitasyon ekipleri, su ile geçen hastalıkların salgın yapması durumunda su kaynaklarında süper klorlama yapacak.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 11:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?