23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Habur'da kamyuoncu eylemi bitti

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'nda, 4 gündür kontak kapatma eylemi yapan tanker şoförleri, bugün Irak'tan gelen heyetle anlaşarak eylemlerine son verdi.

Sınır kapısında yapılan toplantıya şoförler adına katılan heyet, Iraklı yetkililerden sorunlarının çözümüne dair söz aldı.

Irak'a giden tanker şoförleri, Irak'ta ve Türkiye'de yaşanan sıkıntılar nedeniyle Habur Sınır Kapısı'nda 4 gündür kontak kapatma eylemi yapıyordu. Bugün sınır kapısında yapılan toplantıda sorunun çözülmesiyle kontaklar açıldı.

Habur Sınır Kapısı Gümrük Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya, Türkiye'den Habur Gümrük Müdürü Rüstem Danış, Dış İlişkiler Sorumlusu Hakan Özdemir, şoförler adına katılan Kooperatif Birlik Başkanı Salih Ceylan, kooperatif başkanları Abdullah Duru, Süleyman Yiğit, M. Emin Nantu, şoförlerden Mehmet Şahna ve Halil Doru adlı yetkiliyle şoförler katılırken, Iraklı heyetten de Halil İbrahim Gümrük Müdürü Ebu Habat, Irak Dış Gümrük İşlemler Sorumlusu Muhammed Hasan Rısgar ve Irak Petrol Bakanlığı'na bağlı SOMO Petrol Şirketi Kerkük Sorumlusu Muhammed Ahmed Al-Zabari katıldı.

Toplantı öncesi şoförlerle konuşan Kooperatif Birlik Başkanı Salih Ceylan, şoförlerin her türlü sorunlarını dile getireceklerini belirterek, "Yalnız siz şoförlerin desteğiyle, Irak'taki sorunları Iraklı yetkililerle Türkiye'deki sorunları ise burada Türk yetkililerimizle görüşeceğiz. İsteklerimiz yerine getirilmediği sürece de kontak kapatma eylemimize devam edeceğiz" dedi.

TIR Parkı'nda da bir konuşma yapan Kooperatif Birlik Başkanı Ceylan, şoförlerin sorunlarını çözmek için toplandıklarını ifade ederek, "Burada varsa bir şoförün sıkıntısı, bu hepimizin sıkıntısı demektir. Bugün Habur'da yaptığımız toplantıda, Irak'tan katılan heyetten bazı sözler aldık. Irak Devleti adına gelen Iraklı heyetler sözlerinde durmadıkları takdirde, biz de bir daha Irak'a tanker geçişlerine izin vermeyeceğiz ve daha büyük eylemler yapacağız. Temennimiz, Iraklı yetkililerin sözlerini yerine getirmeleridir. Habur'daki toplantımızda karşılıklı verdiğimiz sözler oldu. Iraklı yetkililerin verdikleri sözlerden en önemlisi, Türk şoförlerimizin orada yaşadıkları sıkıntılarından biri olan eksik çıkan firelerde yüksek cezaların kesilmesi. Heyet, bize verdiği sözde 'Bundan sonra Türk şoförler, Irak'ta her ne uygulamada olursa olsun, bir daha onlara büyük rakamda ceza kesilmeyecek' dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 13:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?