5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

"Bu görev öğretmenlere yaptırılamaz"

Özürlülerin envanterinin çıkartılabilmesi için öğretmenlerin görevlendirilmesinin 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda tanımlanan öğretmenlik mesleği ile bağdaşmadığı bildirildi. 

Anadolu Eğitim-Sen'den (AES) konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, öretmenlerin kapı kapı dolaştırılıp, özürlülerin tespiti çalışmasında kullanılacağına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayınlanan 'genelgeye' tepki gösterildi. 

Bakanlığın yapacağı çalışmanın önemine de dikkat çekilen açıklamada, bu envanterin çıkarılması için yapılan uygulamanın yanlış ve sakıncalı olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Her ne kadar Bakanlığın iyi niyetle bu işi yaptığını düşünsek de seçilen yöntem yanlıştır. Bunun yerine bu envanterin çıkarılması için okulların açılması beklenmeli, okullar açıldıktan sonra tüm öğrencilere bu durum sorularak ya da öğrenciler kanalıyla velilere bu konuda bilgilendirici yazılar gönderilerek öncelikle velilerin apartman ya da çevrelerinde var olan özürlü vatandaşlarımızın tespiti yapılarak ilgili formlar doldurulmalıdır."
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 12:17:08
Güncelleme :4 Eylül 2006 Pazartesi 12:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?