5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Çelik'ten öğretmenler günü mesajı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Öğretmen, karanlığa karşı aydınlığın meşalesidir" dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesajı yayınladı. Bakan Çelik mesajında, "Sevgili Öğretmenler" başlığıyla önce öğretmenliğin önemine vurgu yaptı. Öğretmenlerin, "Geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, milletin dinamik yapısını çağdaş değerlerle takviye eden, milli kültüre ait yeni zenginliklerin kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini aklın ve bilimin ışığında öğreten kişidir" diyen Çelik, öğretmenlere olan güvenini bildirdi. Çelik, bu konuda şunları kaydetti: 

"Yarınların güvencesi ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde yetiştireceğinize, milli değerlerimizi onlara aktarmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum. Eğitim bilimindeki her gelişme, okulda öğretmenlerin rehberliğinde davranışa dönüşüp, uygulama alanı bulabilir. Gelecek nesillerin bu anlayışta yetiştirilmesi yolunda öğretmen, karanlığa karşı aydınlığın meşalesidir." 

Çelik, öğretmenliğin, sadece bilgileri aktaran değil, kişinin aklını, dimağını, ruhunu ve gönlünü beslemek suretiyle yeni davranışlar oluşturma yolunda çalışma olduğunu vurguladı. Çelik, öğretmenlere olan inancını belirttiği mesajında, öğretmenlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği "Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister" düsturu çerçevesinde medeniyet yolunda hiç yılmadan, usanmadan, yorulmadan ilerleyeceklerine yürekten inandığını bildirdi. 

Çelik, "Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, görevinizin getirdiği her sorumluluğun bilincinde olarak yurdun dört bir yanında, yılgınlığa yer vermeden, usanmadan yeni nesiller yetiştirdiniz, yetiştirmeye devam ediyorsunuz ve edeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerimle 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nüzü kutluyor, hepinize başarılar temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 11:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?