4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Velilerin öğretmen isyanı

Sincan ’daki Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 1/F sınıfında okuyan öğrencilerin velileri, sene başından beri öğretmen sıkıntısı çektiklerini iddia ederek, "Çocuklarımız okuma-yazma öğrenemedi. Öğretmen sürekli raporlu. Olan bizim çocuklarımıza oluyor" diyerek isyan ettiler.

SİNCAN’daki Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 1/F sınıfında okuyan 46 öğrencinin velileri sene başından beri çocuklarının düzgün eğitim alamadıklarını iddia ettiler. Sınıf öğretmeninin dönemin yarısında okula gelmediğini iddia eden veliler duruma isyan ederek, "Çocuklarımız sene başından beri doğru düzgün eğitim alamıyorlar. Öğretmen okula gelmiyor. Sürekli rapor alıyor geçiştiriyor. Bu hafta boyunca ders yapılmadı. Bu hafta duyduğumuza göre öğretmenimiz hastaymış. Ama bunun cezasını bizim çocuklarımız çekmemeli. Geçici de olsa bir öğretmen istiyoruz" dediler. Okul yönetiminin kendilerine ’Öğretmeniniz yok çocuklarınızı evlerinize götürün’ dediklerini ileri süren velileri yalanlayan bir okul yöneticisi ise kendisi şöyle savundu:

"Öğretmen arkadaşımız bir hafta raporlu. Rahatsızlanan, hasta olan bir insana zorla gel diyemezsiniz. Biz velilere hiç bir zaman siz çocuklarınızı getirmeyin demeyiz. Çocukları getirmemek onların seçimi. Sene başından beri düzgün eğitim alamadıkları da doğru değildir."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 09:36:54
Güncelleme :20 Ocak 2007 Cumartesi 09:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?