4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kreşleri milli eğitim denetleyecek

Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamına alınan özel kreş ve gündüz bakımevlerinin, açılması, öğretime başlaması, eğitim-öğretim, yönetim, denetim ve gözetiminde Milli Eğitim Bakanlığı tek yetkili hale getiriliyor. 

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) denetim ve gözetimini yaptığı bin 456 kreş olduğu ve bu kurumlarda 24 bin 357 çocuğun eğitim gördüğü bildirildi. Tasarı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşüldükten sonra TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, SHÇEK'in, özel kreş ve gündüz bakımevlerinin açılması, gözetimiyle denetimi yetkisinin, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesini öngören kanun tasarısı kabul edildi. Tasarıyla özel kreş ve gündüz bakımevleri, mevcut kapasitelerinin yüzde 2'sini, 2007 yılından itibaren il sosyal hizmet üdürlükleri tarafından ücretsiz kreş hizmetlerinden yararlandırılması uygun görülen çocuklara ayıracak. SHÇEK'ten izin almış özel kreş ve gündüz bakımevleri, izinlerini, 2007 yılı sonuna kadar yenileyecek. Açılış izinleri yenileninceye kadar bu kreşlerle ilgili yetki SHÇEK'te kalacak. Tasarı yasalaşıncaya kadar, daha önce SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne, özel kreş ve gündüz bakımevi açmak üzere yapılan ancak, sonuçlandırılmamış başvurular, 2 ay içinde cevaplanacak.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 18:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necla şener IP: 81.215.104.xxx Tarih : 7.10.2006 03:20:49
Sevgili çocuklarımız: Sizler geleceğimizin teminatı ve koruyucususunuz.. Bunu sizlerden beklemek için gerekli özeni ve itinayı gösterebildik mi yada size nasıl bir dünya bırakıyoruz.. Üzgünüz.. Çevreyi yeterince koruyamadık, ozon tabakasını deldik, Fabrikalarımıza üç kuruş daha fazla kazanmak adına filtre koymadık, denizleri, mutlulukla çevresinde oynamak isteyeceğiniz dereleri,kirlettik,zehir akar ettik.. Beton yığınlarına dönüştürdük her yeri, sizin koşup oynayacağınız alanları önemsemedik..Doğadan mahrum ettik sizi.. Annelerinize babalarınıza iyi iş imkanları sağlayamadık, sosyal adalet uygulayamadık, dengeli gelir dağılımı da yapamadık. Aç bıraktık, iyi eğitemedik bir çoğunuzu. Bir çoğunuzu, koşup oynamanız gereken çağınızda çalışmak zorunda bıraktık.. İşsizlik,yoksulluk nedeniyle, Ailelerinizi dağıttık, kimsesiz bıraktık sizleri, sokaklara bıraktık yada ile içi şiddet görmenize göz yumduk.. Sahip çıkmak adına kurulan çocuk yuvalarını iyi denetleyemedik,koruma evleri olması gereken o yuvalarda olmadık eziyetlere katlandığınızı bilemedik, anlayamadık koruyamadık.. Sizleri yeterince önemsemedik,eğitiminizi yeteneklerinize göre yönlendiremedik, yeterince tanımaya zaman ayıramadık. Size yaşamanın ve işin artık aslanın bile ağzında değil İnce bağırsağın da olduğu bir dünya bırakıyoruz.. Toprağın altındaki her şeyi bizler daha iyi yaşayalım diye yer yüzüne çıkardık, küresel ısınma yarattık, mevsimleri değiştirdik.. Bencillik ve aç gözlülüğümüzle hiçbir şeyle tatmin olmadık, yetinmedik , hep daha fazlasını almak ve güçlü olmak adına boyuna savaşlar çıkardık,size korkunç acılar yaşattık.. Binlerce kez özür dileriz sizlerden.. VE sevgili atamız.. Fani bedeninin bizi terk ettiği o günden bu yana, seni yeterince anlamadığımız, verdiğin hedefleri yakalayamadığımız için, bilinçli irademizi kullanamayarak vatandaşlık görevimizi de tam yerine getirmeyerek, yıllarca ve yıllarca gaflet dalalet hatta hıyanetleri göz yumduğumuz için bizi bağışlayın.. Ama mutlu ol ki, artık milletin uyuduğu o gaflet uykusundan uyanmaktadır.. Senin eserlerini var gücümüzle korumaya yemin ettik ve bu uğurda hiçbir engel bizi durduramayacak ve biliyoruz ki "muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcut" Senin kurduğun Cumhuriyet'i ve TBMM'ni içlerine sindiremeyen yabancılar ve onların yerli işbirlikçileri bir kez daha cevaplarını alacaklar.. Ancak TBMM'nin kuruluşunun 86.yılında bu şekilde ve bu ortamda kutlamamalıydık..Biliyoruz ki sağ olsan bize aşağıdakileri söyleyeceksin... Bütün refleksleri kontrol altına alınmış ve ulusal duyarlılık sinirleri alınmış ve /veya alınmakta olan milletimiz tekrar bir şeylerin farkına varmaya başladı.. Tekrar, tekrar özür diliyoruz...