5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Aksu'dan talimat

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, şehit çocuklarının her türlü ihtiyacının karşılanması ve yakından ilgilenilmesi için 81 ilin valisine yazılı talimat gönderdi. 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Aksu, valilere gönderdiği talimatta, Türk milletinin tarihi boyunca bağımsızlık ve özgürlük tutkusuyla vatınını canından üstün tuttuğunu, milli ve manevi değerlerine bağlılığıyla dünya milletleri içinde saygın bir yer edindiğini ve vatanına, birlik ve bütünlüğüne yönelen her türlü tehditlere kararlılık ve cesaretle karşı durduğunu belirtti. Aksu, şunları kaydetti:

“Milleti, vatanı uğruna canlarından vazgeçen şehitlerimiz, bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, milli birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde emsalsiz yerlerini almışlardır.
Aziz şehitlerimizin dul ve yetimleri ile yakınları, bizlere ve gelecek nesillere bırakılan en kutsal emanetlerdir. Onların her türlü ihtiyaçları ile ilgilenmek, şehitlerimize olan şükran ve minnet borcumuzun gereğidir.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcında vali ve kaymakamlarımızın yakın ilgi ve koordinesiyle devletimizin ve milletimizin şefkat ve desteklerinin yanlarında olduğu duygusunun pekiştirilmesi amacıyla, il ve ilçelerimizde bulunan şehit çocuklarının her türlü ihtiyaçlarının tespit edilerek süratle karşılanmasını ve sonucundan bilgi verilmesini önemle rica ederim.”


AA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 12:14:38
Güncelleme :21 Eylül 2006 Perşembe 12:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?