1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Çelik'ten kar tatiline tepki

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesini gereksiz bularak, "2 parmak kar yağdı diye okulları tatil etmemeliyiz. Bence bugün Ankara'da yağan kar okulların tatil edilmesi için yeterli değil" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen "Eğitim Gezileri Protokol Töreni"ne katıldı. Tören sonrası bir gazetecinin, "Ankara'da kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Çelik, bu sabah Ankara Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü'nün meteorolojiden aldıkları ürkütücü bir rapor sonucu böyle bir karar aldıklarını belirtti. Ankara'nın karasal iklim bölgesinde olduğunu ve bu tür kar yağışlarına alışık olması gerektiğini ifade eden Çelik, bu tür hava şartlarında okulların açık tutulmasına alışık olunması gerektiğini söyledi.

"Ben Dikmen'de oturuyorum ve burada 5 santimetre kar var. Keçiören, Sincan gibi yerlerde hiç yok" diyen Çelik, bugün yağan karın Ankara'da okulların tatil edilmesi için yeterli olmadığını kaydetti. Bu konuda yetkinin Valilerde olduğunu, Vali'nin de meteorolojiden aldığı rapor doğrultusunda böyle bir karar aldığını hatırlatan Çelik, gece yağan karın durduğunu ve sabah hayatın normal olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, İstanbul için aynı durumun söz konusu olamayacağını belirterek, İstanbul'un son yıllarda aldığı göç nedeniyle büyüyen değil irileşen bir şehir olduğunu, bu nedenle İstanbul'da bu tür tedbirlerin alınmasının şart olduğunu kaydetti. Çelik, Ankara ve diğer bölgeler için kar tatiline sıkça başvurulmaması gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

"Bu şehirlerde kötü hava şartları, büyük fırtına olmadıkça okulların tatil etmemek gerekir. Bu havalarda okul tatil olursa Kars, Ağrı'daki çocuklar hiç okula gitmemeli. Buralarda 7-8 ay şiddetli kış şartları var. Rusya'da okullar -50 derecenin altına inmedikçe tatil olmuyor. Biz her fırsatta okulları tatil edersek eğitim vermekte zorlanırız. Türkiye zaten çok tatillerin yaşandığı bir ülke. 180 gün eğitimin devamını sağlamakta zorlanıyoruz. Üzerine bir de kar tatili, yağmur, sel tatili gelirse eğitim öğretim veremeyiz."

Bakan Çelik, hiçbir çocuğun okula giderken burnunun bile kanamasını istemediğini söyleyerek Valilere, "Tedbirli olmalıyız ancak 2 parmak, 5 santim kar yağdı diye de okul tatil etmemeliyiz. Bir grip salgını söz konusu olacaksa tabii ki yetki valilerdedir, tatil edilebilir. Ancak bugün Ankara'da okulların tatil edilmesi için bir atmosfer olduğunu düşünmüyorum. Valilerimiz önümüzdeki günlerde daha tedbirli olabilirler" uyarısında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 13:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?