1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Gülhane'de mezuniyet coşkusu

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi 2004 - 2005 Akademik Eğitim ve Öğretim Yılı'nda mezun olan 111 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen Gülhane Askeri Tıp Fakültesi 2004 - 2005 Akademik Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'ne Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeral Fevzi Türkeri ile çok sayıda üst düzey komutan ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan GATA Komutanı Korgeneral Hayri Güner, bu yıl içerisinde eğitim hastanelerinde 386 tabip subay uzmanlık ve yandal uzmanlık eğitimi aldığını, Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde 47 subay doktora, 7 subay Yüksek Lisans eğitimi programlarını takip ettiğini, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nden 111 tabip Teğmenin mezun olduğunu, Hemşirelik Yüksek Okulu'ndan 114 Yüksek Hemşirenin, Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndan 169 astsubayın mezun olarak bir üst safha eğitimlerine başarıyla hak kazandıklarını söyledi.

GATA Komutanı Korgeneral Güner, silahlı kuvvetler mensupları yanında 10 dost ve müttefik ülkeye mensup 116 misafir askeri personelin eğitimlerini takip ettiğini belirterek, "Kuruluşundan bu yana Gülhane kelimesi sağlık hizmeti, eğitim ve bilimsel çalışma faaliyetlerini kapsayan bir askeri tıp akademisini ifade etmiş ve etmektedir.
Gülhaneli olmak ise, geçmişte olduğu gibi bugünde tıp ilmine, insan sağlığına hizmet eden müstesna bir kişilik ifade etmektedir. Gülhaneli olmak bir iftihar vesilesi ve bir ayrıcalıktır. Bütün Gülhaneliler bu sorumluluğun bilincindedir.

Bugün de Gülhaneliler, bizden önceki komutan ve büyüklerimiz gibi Atatürkçü Düşünce sistemini benimsemiş kişiler olarak bilim ve aklı rehber kabul ederek yaptıkları araştırmalarla tıp biliminin gelişmesine katkıda bulunmakta, Türk milletine, TSK personeli ile hak sahiplerine, dost - müttefik ülke mensuplarına kaliteli, etkin, ekonomik ve etik değerlere uygun sağlık hizmeti vermektedir" dedi.

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tabip Tümgeneral Derviş Şen ise, GATA'nın , geleceğin bilim adamı adayı olan bu tabip teğmenleri 'Atatürkçü Düşünce Sistemi' içerisinde pozitif bilim kuralları ile donatılmış bir şekilde topluma kazandırmanı gururunu yaşadıklarını belirterek, "İçinde bulunduğumuz bilgi çağının gereği olarak teknolojik yenilikler ve tıp alanındaki gelişmeler ışığında uygulanan eğitim programları ile ailesine, ulusuna ve insanlığa yararlı, Atatürk ilke ve İnkılaplarını özümsemiş, dürüst ve çağdaş insan olarak yetiştirdiğimize inandığımız bu gençlerimizin bizi yanıtmayacağından eminiz" şeklinde konuştu.

Öğrencilere seslenen Dekan Tabip Tümgeneral Şen de, Atatürkçü Düşünce Sistemi'nin tek rehber olduğunu vurgulayarak bu kuraldan asla müsamahakar olmamalarını, seyirci kalmalarını isteyerek, "Onurlu bir tabip subay olarak askeri tabiplik ve Gülhanelik ruhunu yüceltin, unutmayın ki, Gülhanelik sadece hizmette değil hizmet sonrası da devam eden bir yaşam tarzıdır" diye konuştu.

Mezun olan tabip teğmenler adına konuşan Dönem Birincisi Hava Tabip Teğmen Akın Çakır, "Atatürk ilkelerine ve laik cumhuriyete bağlı, mesleğini, ülkesini ve ulusunu seven genç tabipler olarak şerefli ordumuzda göreve başlamaya hazırız. Atatürk gençleri olarak mesleğimizin ilerlemesi ve gelişmesi için sürekli gayret gösterecek, yaratıcı gücü gelişmiş, bağımsız düşünce yeteneğine sahip araştırıcı bir zihniyetle yolumuz devamlı aydınlık kalacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Sezer, Dönem 1.'si Hava Tabip Teğmen Akın Çakır'a diplomasını verdi. Dönem 2.'si Hava Tabip Teğmen Cem Özgönül diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ten alırken Dönem 3.'sü Hava Tabip Teğmen Güven Kaya diplomasını Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Gül'den aldı. Tören sırasında mezun olan Arnavutluk'tan 4, Türkmenistan'dan 1 ve Ürdün'den 2 tabip Teğmende diplomalarını aldı. Dönem birincisi Tabip Teğmen Çakır'ın yaş kütüğüne plaket çakması ve ant içilmesi ile devam eden tören Gülhane Marşı'nın okunması ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?