5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Kazan'da eğitime tam destek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitime %100 destek kampanyası çerçevesinde Kazan Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından Kazanda yaptırılacak ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı.

Törene Ankara Valisi Kemal Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, Kazan Kaymakamı Özlem Bozkurt Gevrek, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk , KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu, Kazanlı vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Vali Kemal Önal tören alanına gelişinde 10’uncu yıl Marşıyla karşılandı. Alanda toplanan öğrencilerin sevgi gösterilerini karşılıksız bırakmayan Vali Önal onlarla bir süre ilgilendi.

Törende bir konuşma yapan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk KASİAD’ın sadece Kazan ekonomisi ve eğitimi değil Türkiye ekonomisi ve eğitiminede katkısının bir örneğini görmek üzere toplandıklarını söyleyerek “Kazanda eğitim seviyesi ve kalitesinin her yıl sürekli olarak yükselmesi bizlere onur veriyor.Bu projenin fikir aşamasında Sayın Valimizi ziyarete gittiğimizde bir çok tereddütlerimiz vardı.Fakat kendisinden projeye çok olumlu yaklaşımı ve hatta kendisinin eline karakalemi alıp projenin bir anlamda mimari taslağını çizmesinin verdiği heyecanı anlatmak inanın mümkün değil.Ben Sayın Valimize bu okulun yapım çalışmalarının ilerlemesi konusunda vermiş olduğu destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum’’dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün ardından mikrofona gelen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ise eğitime yüzde yüz destek kampanyasının kendilerine vizyon veren çok yönlü bir kampanya olduğunu söyleyerek “Bir zamanlar öğretmenlerimiz bu millete okuma yazma öğretmek için kahvehanelerde,odalarda ders vermişler.Bugün burada toplanmamıza neden olan bu çalışma ve eğitime yüzdeyüz destek kampanyasında da işte o ilhamı görüyoruz” dedi.

Ankara Valisi Kemal Önal ise yaptığı konuşmada görevlerin en önemlisinin, eğitim sektörüne hizmet ve katkı olduğunu söyleyerek ‘’Bu sektörün güzel bir hizmetini gerçekleştirmek için Kazan’da olmaktan gerçekten mutluyum.Ben buraya gelirken Kazan ilçesindeki eğitimle ilgili çeşitli araştırmalar yaptım ve Kazanda eğitim seviyesinin yükseldiğini özelliklede haydi kızlar okula kampanyasının büyük destek gördüğünü öğrendim. Güzel Kazanımızı daha güzel günlerde göreceğimize eminim. Eğitim seviyesinin bu kadar yükselmesine sebeb olan herkese çok teşekkür ediyorum . En kısa sürede bu okulun açışılışını da hep beraber yapmayı umut ediyorum’’dedi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. KASİAD İlköğretim Okulunun temelini, Vali Kemal Önal ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ve KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu birlikte attı.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 16:10:43
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 14:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa gülyüz IP: 85.99.6.xxx Tarih : 4.08.2007 16:47:09
bir kazanlı olarak her şeyden önce TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı olarak memleketi için bir çivi çakanlar her zaman yüksek yerleri hak ediyorlar.eğitime verdikleri destekten dolayı emeği geçen herkesi kutlamak bizim için bir borçtur