1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Öğrencilerden, hakları için eylem

Kendilerini Gençlik Federasyonu ve Ankara Gençlik Derneği olarak nitelendiren bir grup "Öğrenci Haklarımızı istiyoruz" adı altında bir kampanya başlattı.

Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan Gençlik Federasyonu ve Ankara Gençlik Derneği yanlısı bir grup "F Tipi öğrenci istemiyoruz", "Öğrenciyiz, haklıyız, kazanacağız" gibi sloganlar attı. Grup adına yapılan açıklamada, bütçeden eğitime ayrılan payın her yıl azalmasını, iktidarların, YÖK'ün, üniversite, lise yönetimlerinin uygulamalarını; eğitime ve gençliğe bakış açılarını, öğrenci gençliğin yaşadığı sorunların temel kaynakları olarak gördükleri ifade edildi.

Öğrencilerin, kalacak yer, yemek, ulaşım, kültürel ve sosyal imkanlarının kısıtlı olması gibi birçok sorun yaşadığına dikkat çekilerek "kimlik kontrolleri", "güvenlik kameraları" gibi uygulamalarla F Tipi üniversiteler oluşturulduğu iddia edildi.

Öğrencilerin sorunlarına sahip çıkılması amacıyla, "Öğrenci haklarımızı istiyoruz" adıyla bir kampanya başlatıldığı belirtilerek kampanya dahilinde anketler, imza kampanyaları, paneller yaparak, ilgili mercilere başvurarak sorunlarına çözüm arayacaklarını kaydettiler.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 19:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?