1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Üniversiteliden eylem

İçişleri Bakanlığı tarafından "Üniversitelerde alınacak güvenlik tedbirleri" ile ilgili olarak yayınlanan genelge, çeşitli gruplar tarafından İçişleri Bakanlığı önünde ve Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde protesto edildi.

İçişleri Bakanlığı önüne gelen Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) yanlısı bir grup, "Söz, eylem, örgütlenme hakkımız engellenemez", "Faşist yasaları sokakta yırtacağız", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" gibi slogan attı. Grup adına bir açıklama yapan Elvan Kelebek, genelgede geçen 'uygunsuz hal' tanımıyla polisin ve YÖK'ün keyfine göre herkesin suçlu sayıldığını ifade ederek üniversite öğrencilerinin susturulmaya çalışıldığını iddia etti. Kelebek, Dernekler Kanunu'na uygun olarak kurulan, faaliyetleri açık olan, eylemlerde kendi pankartını açabilen, basın açıklamaları yapabilen kurumların illegal ilan edildiğini vurgulayarak SGD olarak derneklerine ve bütün gençlik örgütlenmelerine yönelik yapılan saldırıya karşı örgütlenme özgürlüklerini sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü girişinde toplanan bir grup ise, "Ferman devletin üniversiteler bizimdir" şeklinde slogan attı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, üniversite öğrencilerinin üniversite dışında takip edilmeleri eleştirilerek, öğrencilerin nereye gideceklerine ve kiminle görüşeceklerine devletin karar veremeyeceği ifade edildi. Açıklamada, "Özgürlüğümüz fermanla kısıtlanamaz" denildi. Yapılan açıklamaların ardından her iki eylem de olaysız sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 15:47:34
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 09:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?