5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

YURT-KUR, Danışma Büroları kurdu

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR), şehirlerarası otobüs terminallerinde üniversite kazanmış ve kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere danışmanlık hizmeti verebilmek için "Danışma Büroları" kurdu. 

Danışma Büroları'ndaki görevliler, fakülte, yüksekokul ve yurtlara kayıt için gelen öğrencileri, YURT-KUR hakkında bilgilendirecek ve kazandıkları üniversitelere yakın yurtlara yönlendirecek. 

Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Edirne, Bolu, Kocaeli, Antalya, Kayseri, Van, Samsun ve Malatya illerindeki şehirlerarası otobüs terminallerinde kurulan danışma büroları, öğrencilere kayıt işlemlerinde kolaylık sağlayacak. Kurum çalışanlarından seçilen rehberler 15 Eylül'e kadar bu bürolarda hizmet verecekler. Danışma Masaları uygulaması ile, ailesinin bulunduğu şehirden ayrılarak, başka bir ilde öğrenime başlayacak olan gençlerin, geldikleri şehir, barınacakları yurt, burs-kredi hizmetleri ile ilgili izlenecek yol, imkanlar, hizmetler, ulaşım konularında doğru ve direkt bilgiye ulaşmalarını sağlamak amaçlanıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 12:52:40
Güncelleme :5 Eylül 2006 Salı 17:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceylan ertaş IP: 88.226.146.xxx Tarih : 7.04.2008 16:53:18

ben oks yi kazandıktan sonra hangi liseye gideceğimde kararsızım benim için danışma büroları var mı yanlız batman içerisin de olmalı