4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

34 bin YTL'ye som altın tabanca

Sarsılmaz Silah'ın IDEF-07 Savunma Sanayi Fuarı için özel tasarladığı ve mankenlerle tanıtım yaptığı som altın ve titanyumdan silahlar, fuarı gezenleri büyülüyor. 

IDEF-07 8. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın en çok ilgi çeken standlarının başında silahlarıyla ünlü Sarsılmaz Silah geliyor. 

Sarsılmaz standı geçen yıllarda olduğu gibi bu senede silah meraklılarıyla dolup taşarken, bu sene özel tasarım iki silahı da meraklılarının beğenisine sundu. Biri 18 ayar som altından, diğeri de titanyumdan yapılan ve pırlanta, zümrüt ve yakutla süslenen silahlar bir araba fiyatında. Altın tabancanın kasası ve kızağı 18 ayar altın, yakut, zümrüt ve pırlantalarla süslenirken, kızak ve hedef üstünün ise 4.5 kırat pırlantalarla işlendiği belirtildi. K2 silahların orijinali 2 bin YTL iken, altın olanı 34 bin YTL, titanyum olanı ise 23 bin YTL değerinde. 

Silahları tanıtan manken İpek Gerçek, "Titanyumdan yapılan silahlarımız zümrüt, yakut ve pırlanta taşları ile süslenmiş durumda. 9 milimetrelik silahımız 16 mermi alıyor. Çok şık bir silah. Pırlantalarla yazılı kısım isteğe göre değiştirilebiliyor. Standın en çok ilgi gören bir diğer silahı ise som altından yapılan diğer silahımız. Altın silahımız, titanyuma göre daha ağır ve daha pahalı. 18 ayar som altın. Aynı şekilde zümrüt, pırlanta ve yakut taşları var. İsteğe göre isim yazdırabiliyorsunuz. Talep çok fazla. Özellikle yurt dışına. 40'ın üzerinde talep var. Türkiye'nin yanı sıra Arap ülkelerinden ve İngiltere'den büyük talep var" diye konuştu. 

Sarsılmaz standında değerli tabancalarının dışında en çok ilgiyi ise M-4 piyade tüfeği çekiyor. Sarsılmaz Silah İhracat Sorumlusu Ahmet Özbek, "Bu silah ile donatılmış bir askeri yok etmek çok zor. Bu dünyadaki en gelişmiş piyade tüfeğidir" dedi. 

ABD'li Colt Defence firmasıyla yapmış oldukları işbirliği sayesinde bu silahı Türkiye'de yüzde 100 Türk kaynakları kullanarak, vidasından namlusuna kadar Düzce'deki fabrikalarında üreteceklerini belirten Özbek, "Henüz seri üretime geçilmedi, ama bütün altyapı hazır. Amacımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dünyanın en gelişmiş bu silahına sahip olabilmesidir" şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 18:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?