4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Bu da doğalgaz kuyruğu!

Ankara'da, bazı vatandaşlar "yılbaşından sonra zam yapılacağı" kaygısıyla EGO'nun doğalgaz satış noktaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından EGO'nun doğalgaz satış noktalarına giderek, sabah saatlerinden itibaren sırada beklemeye başlayan vatandaşlar, kartlarına sadece 50 YTL'lik doğalgaz yüklemesi yapıldığını söylediler. Sırada bekleyenler, satış noktalarında "az sayıda personel bulunduğunu ve bu nedenle saatlerce kuyrukta beklemekten" yakındılar.

Bu kişilerden bazıları, oluşan kuyrukları "1970'li yıllardaki tüpgaz ve yağ kuyruklarını anımsattığını" ifade ettiler. Sırada bekleyenlerden bazıları, "Eğer zam yapılacaksa vatandaşa önceden duyurulmalıydı. Henüz ortada bir zam kararı yokken, 'zam yapılacak' diye insanları kış ayazında bekletmek haksızlık" şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlar ise doğalgaz satışının sınırlandırılmasının EGO'nun ayrı bir kuruluş olarak yapılandırılan doğalgaz satış birimi Başkent Doğalgaz AŞ'nin özelleştirilmesinden kaynaklandığını öne sürerek, "Belediye, özel sektöre stoklarında gaz oranı yüksek bir şirket devretmek istiyor" diye konuştular.

Yetkililerden, soğuk havanın etkisini iyice hissettirdiği bu günlerde, doğalgaz satışlarının kısıtlanmasına engel olmasını isteyen vatandaşlardan bazıları ise "Yazın susuz, kışın da doğalgazsız bırakılan Ankaralılar kabus gibi bir 2007 geçirdi" diye yakındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise "BOTAŞ'ın yılbaşından itibaren doğalgaza zam yapmasının beklendiğini" öne sürerek, zammın girdi maliyetlerini yükselteceğini söylediler.

Buna karşın, vatandaşların önlem olarak daha fazla doğalgaz almak istediğini ifade eden yetkililer, şöyle konuştular:

"Biz gazı günlük alıp satıyoruz. Ancak herkes daha çok almaya çalışıyor. Depolama yapamadığımız için doğalgazın vatandaşlarca çok alınması bizim zararımıza. Yüksek fiyata aldığımız gazı düşük fiyata satmış olacağız. Bu nedenle vatandaşa ihtiyacı kadar veriliyor. Şu anda her eve 50 YTL'lik, her apartmana da bin 750 YTL'lik doğalgaz veriliyor. Bu miktar 10 günlük ısınma ihtiyacını karşılayacak bir miktardır. Böyle bir limit belirlenmek zorunda çünkü 100 bin YTL'lik doğalgaz almak isteyenler bile var."

AA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 16:42:54
Güncelleme :29 Aralık 2007 Cumartesi 16:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?