4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Tat Konserve'de grev ve lokavt

Türk-İş'e bağlı Tekgıda-İş Sendikası'nın Fruko Meşrubat ile MEY İçki'de yürüttüğü toplu iş sözleşmelerinde uyuşmazlığa gidilirken, TAT Konserve'de işverenle karşılıklı olarak grev ve lokavt kararı alındı. 

Tekgıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, toplu iş sözleşmesi sürecinin devam ettiği iş yerlerinden Fruko Meşrubat'ta 354, MEY İçki'de ise 650 işçinin çalıştığını bildirdi. 

MEY İçki'de taban ücret alan işçilerin brüt ücretlerinin 650 YTL'ye çıkarılmasını ve ayrıca bütün işçilere yüzde 15-20 arasında zam yapılmasını istediklerini anlatan Amaç, ancak işverenin, enflasyon düzeyinde artış önerdiğini ifade etti. Fruko Meşrubat'ta da yine yüzde 15-20 civarında zam talep ettiklerini kaydeden Amaç, işverenin ise enflasyon civarında artış teklifiyle masaya geldiğini bildirdi.
Amaç, her iki toplu iş sözleşmesinde de uyuşmazlığa gidildiğini söyledi.

TAT Konserve ve Erikli su

Amaç, 2 binin üzerinde işçinin bulunduğu TAT Konserve'de ücretlere birinci 6 ay için ortalama yüzde 14 zam istediklerini, ancak işverenin son teklifinin yüzde 5 düzeyinde olduğunu belirtti. Görüşmelerin tıkandığını ifade eden Amaç, tarafların, karşılıklı grev ve lokavt kararı aldığını söyledi. 

Yaklaşık 5-6 ay önce Erikli Su'da başladıkları örgütlenme sürecinin tamamlandığını ve toplu iş sözleşmesi için yetki aldıklarını anlatan Amaç, bu işletmedeki 300 üyeleri adına 16 Mayısta işverenle masaya oturacaklarını bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 22:50:53
Güncelleme :10 Mayıs 2007 Perşembe 10:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?