1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Akademi pazar' start aldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün işletmeleri kalifiye eleman temini amacıyla ortak organize ettikleri "akademiPAZAR" satış ve pazarlama eğitim projesi, düzenlenen törenle start aldı.
ATO'da düzenlenen törene, ATO Başkanı Sinan Aygün, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan ATO Başkanı Aygün, Türkiye'de son 5 yılda çalışabilir yaştaki her 100 kişiden sadece 8'ine istihdam oluşturulabildiğine dikkati çekerek, çalışabilir yaştaki her 100 kadından 76'sının, her 100 erkekten de 34'ünün işsiz olduğunu söyledi. Türkiye'deki 1 milyon 51 bin hane halkı reisinin işsiz durumda olduğunu vurgulayan Aygün, Türkiye'nin her yıl 650 bin kişiye istihdam meydana getirmek zorunda olduğunu söyledi. 2000 yılının ikinci döneminde 1 milyon 456 bin olan işsiz sayısının 2005 yılı 2. döneminde 2 milyon 294 bine ulaştığını vurgulayan Aygün, işsizlik oranının yüzde 6.1'den 9.2'ye çıktığını kaydetti. OSTİM ile birlikte gerçekleştirdikleri "akademiPAZAR" projesinin, satış ve pazarlama alanında nitelikli işgücü yetiştirmeyi amaçladığını belirten ATO Başkanı, projenin, Türkiye'de sivil toplum girişimi tarafından gerçekleştirilen bir ilk uygulama olduğunun altını çizdi. Aygün, projedeki eğitmenlerin tamamının gönüllülük esasına göre görevlendirildiğini, eğitimlerin; satış elemanı, satış ve pazarlama uzmanı ile satış ve pazarlama yöneticisi branşlarında yapılacağını bildirdi. Törende konuşan Aydın da iş yerlerinin ihtiyaçlarıyla mevcut işgücü arasındaki farklılıklar nedeniyle böyle bir çalışma yapma gereği duyduklarını dile getirdi. Aydın, daha önce AB destekleriyle yaptıkları eğitim programlarının, doğru eğitim almış kişilerin iş bulma sorununun bulunmadığını ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.
"akademiPAZAR" projesinin açılış töreni, klasik törenlerin aksine mini bir tiyatro gösterisiyle de süslendi. Törenin başlamasıyla birlikte bir anda salonu dolduran tiyatro oyuncuları, temsili olarak davetlilere elmalı şeker, balon, simit, kağıt helva gibi ürünler sattı.
..
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 18:28:44
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 18:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?