4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Elekon ve otomasyon fuarı açıldı

Türkiye'nin gelenekselleşmiş en eski elektrik mühendisliği fuarı, Altınpark Fuar Merkezi'nde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açıldı. 

KOSGEB tarafından desteklenen ve KOBİ'lere çok uygun koşullarla katılma olanağı sağlanan ELEKON ve OTOMASYON Fuarı'nda güç ve dağıtım transformatörleri, elektronik elektrik sayaçları, çeşitli şalterler, dekoratif anahtar ve prizler, aydınlatma armatürleri, yangın ihbar ve elektronik güvenlik teçhizatı, ölçü cihazları, kesintisiz güç kaynakları, jeneratörler, kesiciler, elektronik komponentler, orta ve alçak gerilim elektrik dağıtım sistemleri sergilenecek başlıca ürünler arasında yer alıyor. 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katılımıyla açılış töreni gerçekleştirilen fuarda, Türkiye'nin başta gelen elektrik-elektronik ve otomasyon sektörü firmalarına, "Elektrik-Elektronik Sektörümüzün Önderleri Ödülleri" dağıtılacak. Türkiye'nin çeşitli illerinde daha önce 19 kez yapılmış olan fuar, Ankara'da 12. kez düzenlenmiş olacak. 

Dünyanın elektrik ve otomasyon dallarındaki en önde gelen markalarından ABB Elektrik, Ankara'da ilk kez ELEKON ve OTOMASYON 2006 Fuarı'nda stand açıyor. 50'nin üzerinde Organize Sanayi Bölgesi'nin yanı sıra Elektrik Mühendisleri Odası ve Türkiye Elektrik Elektronik Teknisyenleri Konfederasyonu ile yapılan işbirliği sonucu fuarın ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor. 2. günü "TEDAŞ Günü" olarak adlandırılan fuarda, TEDAŞ'ın çalışma alanına ilişkin teknik seminerleri düzenlenecek.
.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 23:08:44
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 14:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?