5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Adliye'ye at eti sattılar iddiası

Ankara Adliyesi'ne at ve eşek eti sattıkları ileri sürülen firma yetkilileri, yapılan incelemenin ardından etlerin sığır eti çıkması üzerine bir komploya kurban gittiklerini iddia etti.

Ankara Adliyesi'ne at ve eşek eti sattıkları iddiasıyla gündeme gelen firmanın yetkilileri, yeniden yapılan analizlerin ardından etlerin sığır eti olduğunun tespit edilmesi üzerine bugün bir basın toplantısı düzenledi. Firma adına bir açıklama yapan Ali Fuat Seçgin, 4 aydır Ankara Adliyesi'ne et sattıklarını belirterek, 27 Nisan 2006 tarihinde Adliye Satın Alma Müdürü Vedat Koçyiğit'in kendisini arayarak Savcı Yücel İldeniz'in kendisiyle görüşmek istediğini söylediğini bildirdi. Seçgin, Savcı İldeniz'in adliyeye 'tek tırnak et' verildiğini belirterek, buna ilişkin raporla birlikte kendisini nöbetçi mahkemeye sevk ettiğini anlattı.

Seçgin, "Nöbetçi mahkeme hakimliğine, iddianın bir komplo olduğunu, 24 Nisan 2006 tarihinde Hıfzıssıhha'da analiz edilmiş olan etin adliye yemekhanesinde halen muhafaza edildiğini, ben de nöbetçi mahkeme hakimine numunenin baştan sona yanlış yapıldığını, muhafaza edilen etin kendi şirket yetkilimizle birlikte yeniden alınarak analiz yapılmasını, gerçeğin ancak bu şekilde tespit edileceğini ifade ettim" dedi.

Seçgin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Etlik Merkez Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı'na gönderilen numunelerin her ikisinde de söz konusu etlerin sığır eti olduğunun saptandığını dile getirdi.

Firmalarının Ankara'daki 5 büyük kamu kurumunun et tedarikçisi olduğunu belirten Seçgin, bu kurumların da 'haklı olarak huzursuz' olduklarını söyledi. Seçgin, savcı ve hakimlerin de asılsız iddialarla yanıltıldıklarını ileri sürerek, soruşturmanın sonuçlanmasının ardından Hıfzıssıhha'ya dava açacaklarını bildirdi.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 18:30:14
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 14:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?